Πιστοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής για άλλη μια φορά οι Έλληνες αστυνομικοί

Πιστοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής για άλλη μια φορά οι Έλληνες αστυνομικοί Facebook Twitter
5
Πιστοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής για άλλη μια φορά οι Έλληνες αστυνομικοί Facebook Twitter

Σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ της διαδικτυακής έκδοσης του Βήματος τα μέλη τη ελληνικής αστυνομίας φαίνονται να είναι πιστοί ψηφοφόροι της κόμματος της Χρυσής Αυγής -και μάλιστα σε ποσοστό που φτάνει το 40-50%- παρά τον θόρυβο που είχε προκαλέσει το 2012 η είδηση ότι ένας στους δύο Έλληνες αστυνομικούς είχε στηρίξει με την ψήφο του το ναζιστικό μόρφωμα.


Οι βουλευτικές εκλογές της Κυριακής έδειξαν ότι χιλιάδες είναι οι αστυνομικοί που συνεχίζουν να υποστηρίζουν το εν λόγω κόμμα παρά τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την εγκληματική δράση της οργάνωσης, που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη.
Πιο συγκεκριμένα, διαβάζουμε:


"Περίπου 3.000 αστυνομικοί που υπηρετούν στην Αττική ψηφίζουν με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους πέριξ κυρίως του κτιρίου της ΓΑΔΑ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.


Έτσι, στο 801ο εκλογικό τμήμα στην οδό Αμπελακίων, το οποίο είναι ένα από αυτά που ψήφισαν σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση οι αστυνομικοί (οι αριθμοί των εν λόγω τμημάτων άλλαξαν από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση του 2012) η Χρυσή Αυγή έλαβε 15,04% έναντι 6,32% που είχε λάβει το 2012 στο εν λόγω τμήμα το 2012, όπου όμως τότε δεν ψήφιζαν σε αυτό ένστολοι από τη ΓΑΔΑ.


Κάτι αντίστοιχο με... τριπλασιασμό των ποσοστών της Χρυσής Αυγής εμφανίζεται στο 802ο εκλογικό τμήμα όπου η ακροδεξιά οργάνωση έλαβε την Κυριακή 14,37% έναντι μόλις 4,47% το 2012, όπου και πάλι τότε δεν υπήρχαν στο εν λόγω τμήμα ψηφοφόροι αστυνομικοί.


Το ίδιο συνέβη και στο 803ο εκλογικό τμήμα όπου η Χρυσή Αυγή έλαβε 13,3% έναντι 7,67% το 2012 και στο 805ο όπου η εν λόγω οργάνωση έλαβε 12,67 έναντι 6,57% το 2012.


Αν συνυπολογισθεί ότι κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα ψηφίζουν περίπου 500-600 άτομα και ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν εκεί κυμαίνεται από 15% ως 30% επί του συνόλου των ψηφοφόρων, τότε με τη σχετική αναγωγή το ποσοστό των αστυνομικών που προτιμούν Χρυσή Αυγή κινείται μεταξύ 40 έως 50%.


Για να γίνει αντιληπτή η «επιρροή» της ψήφου των ένστολων στα εκλογικά τμήματα όπου ψηφίζουν υπενθυμίζεται ότι σε τμήματα, όπως το 806ο, που είχαν ψηφίσει το 2012, η Χρυσή Αυγή είχε πάρει τότε 21,99%. Ωστόσο στο ίδιο τμήμα όπου τώρα δεν ψήφισαν οι αστυνομικοί η συγκεκριμένη οργάνωση έλαβε 9,45%.


Αντίστοιχες ενδεικτικές πτώσεις σημειώνονταν και σε αλλά τμήματα που έδιναν «παρών» το 2012 οι αστυνομικοί και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ψήφιζαν αλλού."

-Πηγή: tovima.gr

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Τόσα χρόνια που με εντολές άνωθεν έκαναν κοινές επιχειρήσεις διαμόρφωσαν μια σχέση που τώρα δύσκολα χαλάει.Να θυμηθούμε πως ο Μπαλτάκος έκανε σεμινάρια στις ομάδες της αστυνομίας ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ για την κρυπτεία των Σπαρτιατών, και άλλα ¨απαραίτητα¨ για όποιον αστυνομικό περιπολεί στους δρόμους.
Ίσως το συμπέρασμα ότι το 40 με 50% των αστυνομικών ψηφίζει Χ.Α. να είναι λάθος, υπερβολικό. Τα εκλογικά τμήματα που παίρνει ως δείγμα δεν είναι μελετημένα επιλεγμένα, δεν καλύπτουν όλη τη χώρα, πιθανόν να βρίσκονται και όλα στα σημεία που είναι οι Ματατζήδες κι οι Δελτάδες.Το σίγουρο πάντως είναι πως η Χ.Α. μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. έχει πολύ παραπάνω από 6% που έχει γενικά.
Να μην μας φταιει μονο ο "κοινος" Ελληνας που ψηφιζει ΧΑ αλλα και αυτοι που διαμορφωνουνε τις αποψεις των μπατ...συγνωμη αστυνομικων. Τοσο κατα τη διαρκεια της εκπαιδευσης οσο και στη συνεχεια