Να λειτουργήσει περισσότερο συνθετικά μέσα στην Ε.Ε. αλλά και να διαγράψει το ελληνικό και το ισπανικό χρέος, καλεί τη Μέρκελ ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ.

 

 «Οι Γερμανοί πρέπει να αλλάξουν την προσέγγισή τους. Αυτή τη στιγμή έχουμε το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα στον κόσμο, 240 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι δείκτες μας είναι καλύτεροι και από αυτούς της Κίνας. Αυτό το τεράστιο πλεόνασμα φέρνει ένα είδος ηθικής αναγκαιότητας. Το χρέος της Ελλάδας πρέπει να διαγραφεί, να της δώσουμε περισσότερο χρόνο για να επανέλθει. Το ίδιο πρέπει να γίνει και για την Ισπανία. Αυτό θα πρέπει να γίνει στη λογική της διαγραφής του γερμανικού χρέους στη δεκαετία του ‘50», λέει ο Σμιτ, σε συνέντευξη του στους Ν.Υ. Τimes.

 

Για την Άνκελα Μέρκελ ο  πρώην καγκελάριος, σημειώνει ότι  «μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία και αυτό σημαίνει πως έζησε σε ένα περιβάλλον που αναζητούσε την ελευθερία (στο όνομα της Αμερικής) και όχι στην Ευρώπη. Το ίδιο συνέβαινε με τους Πολωνούς και τους Τσέχους. Η Μέρκελ αγαπάει περισσότερο την Αμερική από την Ευρώπη».

 

 «Δεν έχει την Ε.Ε. Στην καρδιά της. Με το ορθολογικό μυαλό της, καταλαβαίνει τη σημασία της αλλά δεν λειτουργεί με αίσθημα αλληλεγγύης. Δεν υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, σταθερότητα και προσφορά βοήθειας. Η Γερμανία πρέπει να δείξει αλληλεγγύη», δηλώνει χαρακτηριστικά.

 

(Ο Χέλμουτ Σμιτ είναι πλέον 94 ετών και ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας, αναφέρει ότι στη συνέντευξη εμφανίστηκε καπνίζοντας συνεχώς. Όπως γράφει, ο Σμιτ καπνίζει τρία πακέτα την ημέρα, ασταμάτητα από τα 15 του χρόνια).

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr