Απεργία την Πρωτομαγιά

«Όχι» από Βερολίνο στο ελληνικό αίτημα να μην πουληθούν γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία

«Όχι» από Βερολίνο στο ελληνικό αίτημα να μην πουληθούν γερμανικά υποβρύχια στην Τουρκία Facebook Twitter
Η υπουργός Εθνικής Άμυνας της Γερμανίας, Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ. EPA/FILIP SINGER
0

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνεγκρετ Κραμπ Καρενμπάουερ είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με την οποία συζήτησαν πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε αναλυτικά την Γερμανίδα ομόλογό του για τις ελληνικές θέσεις αναφορικά με θέματα ασφάλειας και σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής, ενώ για τον διάλογο με την Τουρκία, τόνισε ότι αφορά αποκλειστικώς θέμα οριοθέτησης υφαλοκρηπίδος και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το ελληνικό αίτημα για πάγωμα της πώλησης έξι υποβρυχίων γερμανικής κατασκευής στην Τουρκία συνάντησε εκ νέου την άρνηση της γερμανικής κυβέρνησης. 

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα, στη συνομιλία τους, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ζήτησε από το Βερολίνο την αναστολή του προγράμματος ναυπήγησης έξι υποβρυχίων τύπου 214, με επιχείρημα ότι θα χρησιμοποιηθούν από το καθεστώς Ερντογάν για συνέχιση της επεκτατικής τουρκικής πολιτικής στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ωστόσο η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, φέρεται να απάντησε ότι το πρόγραμμα της ναυπήγησης και πώλησης στην Τουρκία των έξι υποβρυχίων τύπου 214 δεν μπορεί να διακοπεί ούτε να καθυστερήσει επειδή η κατασκευάστρια εταιρεία Thyssen δεσμεύεται από συμβόλαια που έχουν υπογραφεί από το 2002.

Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM