Δημοσκόπηση GPO: Πιθανό το σοβαρό επεισόδιο με την Τουρκία λέει το 63,7%

Δημοσκόπηση GPO: Πιθανό το σοβαρό επεισόδιο με την Τουρκία λέει το 63,7% Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Πιθανό θεωρεί ένα σοβαρό επεισόδιο με την Τουρκία το 63,7% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της GPO, ενώ το 69,8% τάσσονται υπέρ του διαλόγου με τη γειτονική χώρα.

Συγκεκριμένα, το 29,5% πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο σοβαρού επεισοδίου με την Τουρκία το προσεχές διάστημα και το 34,2% απαντά πως αυτό είναι αρκετά πιθανό, στην έρευνα που διενήργησε η GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα».

Επίσης, το 69,8% (48,7% «ναι», 21,1% «μάλλον ναι») πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει την έναρξη διαλόγου με την Τουρκία με σκοπό την αποκλιμάκωση. Στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση στρατιωτικών μέσων για να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, το 28,5% απαντά «ναι» και το 20,7% «μάλλον ναι», ενώ κατηγορηματικά αντίθετοι σε αυτό δήλωσαν το 29,6% των ερωτηθέντων.

Δημοσκόπηση GPO: Πιθανό το σοβαρό επεισόδιο με την Τουρκία λέει το 63,7% Facebook Twitter
Η δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα»

Προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ

Η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα». Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 7% και ακολουθούν: ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 3,5% και ΜεΡΑ 25 με 2,5%.

Τέλος, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 52,3%, έναντι 26,2% του Αλέξη Τσίπρα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM