Πιθανό θεωρεί ένα σοβαρό επεισόδιο με την Τουρκία το 63,7% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση της GPO, ενώ το 69,8% τάσσονται υπέρ του διαλόγου με τη γειτονική χώρα.

 

Συγκεκριμένα, το 29,5% πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο σοβαρού επεισοδίου με την Τουρκία το προσεχές διάστημα και το 34,2% απαντά πως αυτό είναι αρκετά πιθανό, στην έρευνα που διενήργησε η GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα».

 

Επίσης, το 69,8% (48,7% «ναι», 21,1% «μάλλον ναι») πιστεύει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επιδιώξει την έναρξη διαλόγου με την Τουρκία με σκοπό την αποκλιμάκωση. Στο ερώτημα αν η Ελλάδα πρέπει να κάνει χρήση στρατιωτικών μέσων για να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, το 28,5% απαντά «ναι» και το 20,7% «μάλλον ναι», ενώ κατηγορηματικά αντίθετοι σε αυτό δήλωσαν το 29,6% των ερωτηθέντων.

 

Η δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα»
Η δημοσκόπηση της GPO για την εφημερίδα «Τα Νέα»

 

Προβάδισμα 17 μονάδων της ΝΔ

 

Η ίδια δημοσκόπηση καταγράφει προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πιο αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39,5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 22,5% του ΣΥΡΙΖΑ, στη δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα». Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 7% και ακολουθούν: ΚΚΕ 5,2%, Ελληνική Λύση 3,5% και ΜεΡΑ 25 με 2,5%.

 

Τέλος, στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 52,3%, έναντι 26,2% του Αλέξη Τσίπρα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr