Για αλλαγή της ψυχολογίας και του κλίματος εντός της χώρας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός λίγο πριν τη σύσκεψη που είχε για θέματα απασχόλησης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι υπάρχει μια πρώτη ένδειξη ότι «η αύξηση της ανεργίας φρενάρει»  και εστίασε στο γεγονός ότι για πρώτη φορά, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τόσο τον Μάρτιο όσο και τον Απρίλιο οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις.

 

Επικαλέστηκε και έρευνα που έγινε σε 1.085 εταιρείες με τζίρο άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι  η μία στις δύο σχεδιάζουν ή σκέφτονται να κάνουν επενδύσεις μέσα στο 2013, με περισσότερα από τα μισά επενδυτικά σχέδια να αφορούν σε αύξηση θέσεων εργασίας.  

 

 «Το κλίμα έχει αλλάξει, η εικόνα αλλάζει, η ψυχολογία έχει αρχίσει να αλλάζει, η κοινωνία θα νιώσει σύντομα τη διαφορά και η ελπίδα, που ήδη έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος, θα κυριαρχήσει και πάλι», είπε ο κ. Σαμαράς, βάζοντας στα θετικά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφελών του δημοσίου αλλά και τις νέες επενδύσεις.

  

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr