Στο Χίλτον, όπου διαμένει ο Μάικ Πομπέο με την σύζυγό του, βρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

 

Οι τέσσερις τους πήραν πρωινό με θέα την Ακρόπολη,λίγες ώρες πριν ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Αθήνα. Σε συνέχεια των επίσημων συνομιλιών οι κ.κ. Μητσοτάκης και Πομπέο αντήλλαξαν κατά τη διάρκεια του πρωινού, απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

 

Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε στον κ. Πομπέο το υπό κατασκευή κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, το οποίο θα εγκαινιαστεί την 25η Μαρτίου του 2021 για τον εορτασμό των 200ων ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

 

 

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, ο Μάικ Πομπέο μαζί με τη σύζυγό του, πραγματοποίησαν επίσκεψη τον καθεδρικό ναό των Αθηνών  προκειμένου να εκκλησιαστούν. Το ζευγάρι έφθασαν εκεί στις δέκα το πρωί.

 

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο προϊστάμενος του μητροπολιτικού ναού πατέρας Θωμάς Συνοδινός τους ξενάγησε στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου το οποίο βρίσκεται δίπλα από τη μητρόπολη. Στη συνέχεια o Μάικ Πομπέο και η σύζυγός του περιηγήθηκαν στην Πλάκα.