Κάλεσμα ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιταχθεί στη συμφωνία ΕΕ – Mercosur, απευθύνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του για τις φωτιές στον Αμαζόνιο.

 

«Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν, όχι κάποια μακρινή γειτονιά του πλανήτη, αλλά το κοινό μας σπίτι. Τη γη»: αυτό υπογραμμίζει, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι «η κλιματική αλλαγή, οι πολιτικές που αγνοούν το περιβάλλον εν ονόματι της ιδιοτέλειας και του κέρδους, οδηγούν σε τραγικές εξελίξεις για την ίδια μας τη ζωή».


«Η αδιαφορία απέναντι σ' αυτή την απειλή, είναι αδιαφορία απέναντι στο σήμερα και στο αύριο των παιδιών μας. Και οι ηγέτες που αγνοούν αυτή την πραγματικότητα εγκληματούν εις βάρος της ανθρωπότητας» επισημαίνει στην ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός

 

«Ο κύριος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνταχθεί μαζί του, να πει έστω μια λέξη. Δεν ακούσαμε κάτι.

 

Έστω και τώρα, οφείλει άμεσα και η Ελλάδα να αντιταχθεί στη Συμφωνία ΕΕ - Mercosur, όσο η ακραία Δεξιά κυβέρνηση Μπολσονάρου αρνείται να αναλάβει τις περιβαλλοντικές της υποχρεώσεις» κατέληξε στο μήνυμά του ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr