ΣΥΡΙΖΑ για Χαλκιδική: Αιχμές εναντίον ΝΔ - Υπερασπίζονται εμμέσως την Δούρου

ΣΥΡΙΖΑ για Χαλκιδική: Αιχμές εναντίον ΝΔ - Υπερασπίζονται εμμέσως την Δούρου Facebook Twitter
4

Ανακοίνωση για την φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, αφήνοντας ταυτόχρονα αιχμές για τις επιθέσεις που είχε δεχθεί στο παρελθόν η Ρένα Δούρου ως περιφερειάρχης Αττικής.

Τα συλλυπητήριά του «στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική και τη συμπαράστασή του στους δεκάδες τραυματίες», εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας την επείγουσα αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι σχετικές εθνικές και ευρωπαϊκές δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των κατοίκων της Χαλκιδικής και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τίθενται στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας, ώστε να συνδράμουν το δύσκολο έργο της», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του κόμματος, στην οποία σημειώνεται ότι «το χτεσινό ακραίο καιρικό φαινόμενο ανέδειξε τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και την επείγουσα αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι σχετικές εθνικές και ευρωπαϊκές δράσεις για την αντιμετώπισή της».

«Ελπίζουμε, αυτή τη φορά, η συζήτηση να γίνει με σοβαρότητα και νηφαλιότητα, χωρίς τις πολιτικές σκοπιμότητες που ζήσαμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν», συνεχίζει και καταλήγει: «Άλλωστε, η Χαλκιδική, ως γνωστόν, δεν βρίσκεται στην Αττική, οπότε, ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν θα ρίξουν στον περιφερειάρχη το ανάθεμα των ευθυνών για τις χαμένες ζωές».

Πολιτική
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
«Άλλωστε, η Χαλκιδική, ως γνωστόν, δεν βρίσκεται στην Αττική, οπότε, ευτυχώς, αυτή τη φορά δεν θα ρίξουν στον περιφερειάρχη το ανάθεμα των ευθυνών για τις χαμένες ζωές»Να το κοιταξουν στο Συριζα αυτο, επειδη καταντα κουραστικο. Οι ευθυνες ολων των υπευθυνων φορεων ειναι μεγαλες και σαφεις για την καταστροφη Ματι και δε θα τους "ξεπλυνει" καμια επομενη καταστροφη οσο μεγαλη και αν ειναι. Ποσο μαλλον που δειχνουν οτι δεν εμαθαν τιποτα απο τα περσινα και ειχαν την ιδια τακτικη και φετος πχ κανεις δεν εκατσε να καθαρισει κομμενα δεντρα στις ακρες των δρομων, ξερα χορτα κλπ.
Ακόμα και τώρα, τόσους μήνες μετά το Μάτι, προσβάλλουν την μνήμη των χθεσινών νεκρών (όπως ασύστολα προσέβαλλαν και αυτήν εκείνων ένα χρόνο πριν με την εμετική επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας), χρησιμοποιώντας τους για να ξεπλύνουν από πάνω τους την εκατόμβη στο Μάτι και να κάνουν μικροπολιτική. Γιατί πολιτική δεν μπορούν να κάνουν. Και δεν χρειάζεται, άλλωστε. Αρκούν τα δύο χρόνια Αιγάλεω. Ντροπή. Μόνο ντροπή για την κατάντια τους.