Jerusalem Post: Αντιδράσεις στο Ισραήλ για την υπουργοποιήση Βορίδη

Jerusalem Post: Αντιδράσεις στο Ισραήλ για την υπουργοποιήση Βορίδη Facebook Twitter
1

Αντιδράσεις προκαλεί στο Ισραήλ η υπουργοποίηση του Μάκη Βορίδη σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας Jerusalem Post. Ανώτατος διπλωμάτης φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα πως το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω του αντισημιτικού παρελθόντος του.

Η Jerusalem Post αναφέρει πως ο νέος πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ταχθεί υπέρ του Ισραήλ και την Κυριακή το βράδυ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου του τηλεφώνησε μετά τη νίκη του για να τον συγχαρεί.

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου, Ronald Lauder, δήλωσε μετά τις εκλογές ότι «ο Μητσοτάκης είναι αληθινός σύμμαχος του Ισραήλ και έχει δείξει βαθιά στήριξη και φιλία προς την εβραϊκή κοινότητα στην Ελλάδα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του καθώς είμαστε σίγουροι ότι θα συμπεριλάβει στις προτεραιότητές του την εξάλειψη αντισημιτισμού και νεοναζιστικής ιδεολογίας από τη χώρα».

Ωστόσο ο Μάκης Βορίδης έχει ιστορικό αντισημιτικών ενεργειών και δηλώσεων. Η εφημερίδα σημειώνει πως οι εκλογές έθεσαν εκτός Βουλής τη Χρυσή Αυγή, αλλά πως ακροδεξιές φωνές εκφράστηκαν μέσα από υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας τους οποίος ψήφισαν. Ως μια τέτοια παρουσία χαρακτηρίζει και τον Μάκη Βορίδη αναφέροντας πως προέρχεται από το κόμμα ΛΑΟΣ, του οποίου ο αρχηγός έκανε συνεχώς αντισημιτικές δηλώσεις. Ο ίδιος ο κ. Βορίδης στο παρελθόν υπήρξε αρνητής του Ολοκαυτώματος, ενώ έχει εκφράσει αντισημιτικές και ξενοφοβικές ιδέες, γράφει η εφημερίδα η οποία κάνει αναφορά και στον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη και τα βιβλία αντισημιτισμού που πωλούσε, όπως και σε δηλώσεις τους για Εβραίους και θεωρίες συνωμοσίας. 

To ίδιο δημοσίευμα αναφέρει-χωρίς να κατονομάζει τον Βορίδη - πως το ισραηλινό ειδησεογραφικό portal «Ynet» (Yediot Ahronot) που επικοινώνησε με το ΥΠΕΞ του Ισραήλ, έλαβε την ακόλουθη απάντηση: «Η ισραηλινή κυβέρνηση καλωσορίζει τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τη νέα του κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου συνεχάρη τον Ελληνα πρωθυπουργό την Κυριακή και οι δυο τους συμφώνησαν να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών. Μελετούμε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και ειδικά τον διορισμό ενός από τους υπουργούς που είναι γνωστός για τις ρατσιστικές και αντισημιτικές του απόψεις και διερευνούμε τις συνέπειες αυτού του διορισμού».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM