«ΕΡΤ και ΑΠΕ είχαν καταντήσει φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ», απαντά η κυβέρνηση

«ΕΡΤ και ΑΠΕ είχαν καταντήσει φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ», απαντά η κυβέρνηση Facebook Twitter
0

«Είναι τουλάχιστον κωμικό να εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ ανησυχία για την απειλή κομματικοποίησης της ΕΡΤ και του ΑΠΕ», λέει η κυβέρνηση που κάνει λόγο για «φερέφωνα» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και οι δύο οργανισμοί - τους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση κατάντησε θλιβερά φερέφωνά της - θα επιστρέψουν στον υφυπουργό που είναι αρμόδιος για θέματα Τύπου και Ενημέρωσης, όπως συνέβαινε στις περισσότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης», τόνισαν κυβερνητικές πηγές απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.

«Όσο για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της αντικειμενικότητας των δημόσιων φορέων ενημέρωσης, πολύ σύντομα θα φανούν... επί της οθόνης» πρόσθεσαν.

Η απάντηση έρχεται καθώς μερίδα του Τύπου και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν αρνητικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πολιτική εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, που περιλαμβάνει την ΕΡΤ και το ΑΠΕ.

Επιπλέον, χθες, τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν σε συναντήσεις τους με τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, και ο Πρόεδρος - Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μιχάλης Ψύλος. Ο κ. Πέτσας τούς ευχαρίστησε και τούς ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να οριστεί η νέα διοίκηση.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM