Στον Μητσοτάκη περνούν οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης

Στον Μητσοτάκη περνούν οι αρμοδιότητες της ΕΥΠ και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης Facebook Twitter
1

Στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, περνάει στο εξής η αρμοδιότητα της ΕΥΠ και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σύμφωνα με το ΦΕΚ της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, στον πρωθυπουργό υπάγεται πλέον η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία συστάθηκε με το άρθρο 1 του ν.δ. 2421/1953 και μετονομάστηκε και οργανώθηκε με το ν. 1645/1986 και το ν. 3649/2008 (Α' 39) μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού, στον Πρωθυπουργό».

Επίσης στον πρωθυπουργό μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων και η Ειδική Γραμματεία του Εθνικού Τυπογραφείου του πρώην Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.. Σημειώνεται πως η ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, είναι ο εποπτευόμενος φορέας της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προβλέπεται και αυτή στο πρώτο προεδρικό διάταγμα της νέας κυβέρνησης. 

Δείτε το ΦΕΚ

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ: Έτσι όπως είναι, έχουμε δυσκολία να συμμετέχουμε

Ζήτησε οι ευρωατλαντικές σχέσεις να διατηρηθούν σε «λειτουργικό επίπεδο» και το Συμβούλιο Ειρήνης να επανέλθει στον αρχικό του προορισμό, την ειρήνευση στη Γάζα
THE LIFO TEAM