Οι ζυμώσεις για το τελικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ -Το σκεπτικό της Γεννηματά

Οι ζυμώσεις για το τελικό ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ -Το σκεπτικό της Γεννηματά Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση στις 7 Ιουλίου μπαίνει το Κίνημα Αλλαγής με την Φώφη Γεννηματά να κλείνει τα ψηφοδέλτια μετά το δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της Κυριακής.

Η κ. Γεννηματά χειρίζεται το θέμα του ψηφοδελτίου Επικρατείας και των θέσεων που έχουν απομείνει στις εκλογικές περιφέρειες, με τις συζητήσεις στη Χαριλάου Τρικούπη να στρέφονται γύρω από τα ονόματα του Γιάννη Σγουρού και του Παύλου Γερουλάνου μετά την εξαιρετική επίδοσή τους στην περιφέρεια Ατιικής και τον Δήμο Αθηναίων αντίστοιχα.


Στα ψηφοδέλτια επικείμενων εθνικών εκλογών θα βρεθούν και πρόσωπα από το ευρωψηφοδέλτιο που δεν κατάφεραν να εκλεγούν με τη την τελική απόφαση να συζητείται από κοινού και το προβάδισμα να δίνεται σε όσους πήραν πολλούς σταυρούς.


Για το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής για θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, πηγές του κόμματος αναφέρουν ότι είναι θέμα που το χειρίζεται «κατ' αποκλειστικότητα» η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.


Ανοιχτό παραµένει το τι θα συµβεί µε την Εύα Καϊλή, η οποία επίσης επανεξελέγη στο Ευρωκοινοβούλιο, τον πρώτο επιλαχόντα Νίκο Παπανδρέου, τον Γιώργο Καµίνη και άλλους.


Πάντως, το πιθανότερο σενάριο είναι να υπάρξει επικοινωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο τις επόμενες ημέρες καθώς ο ίδιος έχει ήδη ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη και το όνομά του θεωρείται ιδανικό για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.


Εντωμεταξύ , η κ. Γεννηµατά έχει προγραµµατίσει να συναντηθεί µε τους ενδιαφερόµενους ενώ αργότερα την Πέμπτη αναµένεται να ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες του Κυριάκου Κυριάκου και του Παναγιώτη Αβραµόπουλου.


Στη Χαριλάου Τρικούπη συζητείται επίσης η κάθοδος και άλλων υποψήφιων ευρωβουλευτών, όπως του Σάκη Αρναούτογλου (στη Β' Θεσσαλονίκης), του Γιάννη Βαρδακαστάνη , της Μένης Μαλιώρη,  της Εύας Μπούρα, της Εφης Χαλάτση  κ.ά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ