Κατερίνα Παναγοπούλου: Να σκέφτεστε πριν με πιάσετε στο στόμα σας - Επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρος εις βάρος μου

Κατερίνα Παναγοπούλου: Να σκέφτεστε πριν με πιάσετε στο στόμα σας - Επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρος εις βάρος μου Facebook Twitter
1

«Για καταδρομικού τύπου επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρος», που έχει εξαπολυθεί εις βάρος της, τις τελευταίες μέρες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, η Κατερίνα Παναγοπούλου.

«Κάποιοι που ανακάλυψαν όψιμα το Αθλητικό και Ολυμπιακό Κίνημα και κάποιοι, που θυσιάζουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, αναπαράγοντας ψέματα, ενώ, έχτισαν καριέρες πάνω στο Κρατικό χρήμα και ευημέρησαν «δημοσία δαπάνη», θα έπρεπε να το σκεφτούν καλά, πριν με πιάσουν στο στόμα τους. Έχω ενημερώσει, σχετικά, τους νομικούς εκπροσώπους μου» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κα Παναγοπούλου σε απάντηση «διακινούμενων φημών περί της σχέσης της με τον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα».

Υπενθυμίζεται πως η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ είχε αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, με την οποία του ζητούσε να καταλάβει την χηρεύουσα θέση η Κατερίνα Παναγοπούλου . Μάλιστα φαίνεται πως έχει προηγηθεί και δεύτερη επιστολή προς τον κ. Μπάχ, με το ίδιο αίτημα, από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Στην ανακοίνωσή της, η κα Παναγοπούλου αναφέρει τα εξής:

«Είχα αποφασίσει να μην ασχοληθώ με τις δυσώδεις απόπειρες εμπλοκής μου, σε «δήθεν» πολιτικά και παραπολιτικά παιχνίδια των ημερών. Έκανα λάθος, γιατί, αποδεικνύεται, ότι μια ετερόκλητη συμμαχία συμφερόντων και φθόνου ορισμένων «υπερτιμημένων τίποτα» συνεχίζει την εξερεύνηση του βάραθρου «κάτω από τον πάτο», προχωρώντας σε αμφισβήτηση της σχέσης μου με το Αθλητικό, Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό κίνημα.

Επειδή, η Ελλάδα είναι μικρή και ο κόσμος, ακόμα, μικρότερος και όλοι, γνωριζόμαστε, αποφάσισα να απαντήσω, ώστε, να προστατευτεί η αλήθεια, δηλαδή, ο μόνος σύμμαχος της Δημοκρατίας σε καιρούς εκφασισμού και ισοπέδωσης.

Η αλήθεια έχει ως εξής:

Το 1998, η Πολιτεία, με όρισε Εθνική Πρέσβη της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Φυσικά, αρνήθηκα, κάθε προνόμιο και αμοιβή, που προέβλεπε η θέση και από τότε, μέχρι και σήμερα, με δαπάνες της οικογένειάς μου, αγωνίζομαι, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, για την διάσωση και την ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών και την προβολή της Πατρίδας μας στο Διεθνές Αθλητικό Κίνημα.

Ως αντιπρόεδρος και μετέπειτα, Πρόεδρος του μεγαλύτερου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών, του ΠΑΣΓ «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ», από το 1997, αισθάνομαι υπερήφανη, γιατί, κατορθώσαμε, από κοινού, με τις χιλιάδες γυναίκες, μέλη μας σε όλη την Ελλάδα, να υλοποιήσουμε και να παραδώσουμε στη νεολαία μας, δεκάδες αθλητικών υποδομών, σε όλη τη χώρα, καθώς και να ενισχύσουμε, αποφασιστικά, με χρήματα και εξοπλισμό, στα πλαίσια Μνημονίων Συνεργασίας με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και το Σύλλογο Ελλήνων Παραολυμπιονικών, περισσότερους, από τριάντα Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες και στηρίξαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, από το 2012, έως σήμερα.

Όλοι αυτοί οι Φορείς, καθώς και η Εκκλησία της Ελλάδος, μου έχουν απονείμει, πολλές φορές, βραβεία για τη συνολική προσφορά μου στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα.

Το 2012, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μου απένειμε - για πρώτη φορά σε Ελληνίδα- το Πρώτο Βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός για την Ευρώπη 2012», σε ειδική τελετή στο Los Angeles.

Το 2016, συνυπέγραψα, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ, κυρίου Tomas Bach, το ψήφισμα για την Εκεχειρία, στην Αρχαία Ολυμπία, από κοινού, με τις κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη και Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, καθώς και με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κύριο Σπύρο Καπράλο και τον Πρόεδρο της ΔΟΑ κύριο Ισίδωρο Κούβελο.

Το 2017, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενέκρινε την ανακήρυξή μου, ως «Ευρωπαίου Πολίτη της Χρονιάς 2017», συνεκτιμώντας, την πολυετή και ανιδιοτελή προσφορά μου στον Αθλητισμό και την Κοινωνία των ενεργών Πολιτών.

Επισυνάπτω σχετικό φωτογραφικό υλικό, από τις στιγμές αυτές, καθώς, στους πονηρούς καιρούς που διανύουμε, «ότι είναι, πρέπει και να φαίνεται».

Κάποιοι που ανακάλυψαν όψιμα το Αθλητικό και Ολυμπιακό Κίνημα και κάποιοι, που θυσιάζουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας, αναπαράγοντας ψέματα, ενώ, έχτισαν καριέρες πάνω στο Κρατικό χρήμα και ευημέρησαν «δημοσία δαπάνη», θα έπρεπε να το σκεφτούν καλά, πριν με πιάσουν στο στόμα τους. Έχω ενημερώσει, σχετικά, τους νομικούς εκπροσώπους μου.

Για το τέλος, ένα σχόλιο, μόνο. Συνολικά, για την καταδρομικού τύπου επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρος, που έχει εξαπολυθεί εις βάρος μου τις τελευταίες μέρες:

«Τιμή μου, που γεννήθηκα στα προσφυγικά της Νέας Σμύρνης. Τιμή μου, που ξενύχτησα εργαζόμενη και επιχειρώντας, πάνω από 20 χρόνια, σε συνθήκες ελεύθερης αγοράς, στο Βέλγιο και στην Ελλάδα, όταν, κάποιοι, κλώνοι ευγονικής λεηλατούσαν το δημόσιο χρήμα. Τιμή μου, που παντρεύτηκα ένα σπουδαίο Έλληνα, τον Περικλή Παναγόπουλο, που γέμισε τις θάλασσες του κόσμου, με πλοία ντυμένα γαλανόλευκα. Τιμή μου, που μου δίνεται η ευκαιρία, να συνεχίζω, να υπηρετώ την Πατρίδα μου, χωρίς, κανένα προνόμιο. Ούτε ζήτησα, ούτε έλαβα, ποτέ, αμοιβή ή προνόμια. Την Πατρίδα την υπηρέτησα, ως όφειλα, σαν Ελληνίδα. Έτσι, διδάχθηκα από τον πατέρα μου, την Σημαία της Εθνικής Αντίστασης του οποίου, με τιμή φυλάσσω στο σπίτι μου».»

Κατερίνα Παναγοπούλου: Να σκέφτεστε πριν με πιάσετε στο στόμα σας - Επιχείρηση δολοφονίας χαρακτήρος εις βάρος μου Facebook Twitter

Το δημοσίευμα στα NEA από τον Γιώργο Παπαχρήστο:

Μια ιστορία ντροπής, ιδιαίτερα προσβλητική για το πρόσωπο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, κρύβεται πίσω από την πρόταση της κυβέρνησης για την «αθανασία» ως μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της κυρίας Κατερίνας Παναγοπούλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής αποκάλυψης της στήλης ότι η κυβέρνηση εισηγήθηκε δι' επιστολής του αρμόδιου υφυπουργού Αθλητισμού στον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ να καταλάβει η κυρία Παναγοπούλου τη χηρεύουσα θέση της Ελλάδας στη Διεθνή Επιτροπή, ο κύριος Μπαχ δέχθηκε και δεύτερη επιστολή, αυτή τη φορά του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, για το ίδιο θέμα, και την πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων!!

Η προσβλητική συμπεριφορά του κ. Μπαχ οφείλεται στο γεγονός ο πρόεδρος της ΔΟΕ θεώρησε την πρωθυπουργική επιστολή ως απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο διεθνές ολυμπιακό κίνημα, δεδομένου ότι ουδέποτε η ΔΟΕ έχει δεχθεί στους κόλπους της κάποιον ως «Αθάνατο», χωρίς αυτός να είναι μέλος της εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της χώρας από την οποία προέρχεται, και μάλιστα ύστερα από κυβερνητική εισήγηση.

Η κ. Παναγοπούλου, ως γνωστόν, ουδέποτε υπήρξε μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Αντιθέτως, εξαιτίας της, και εξαιτίας της επιμονής της κυβέρνησης να την προωθήσει σε μια θέση στην οποία θεωρείται «ξένο σώμα», η θέση αυτή παραμένει ακάλυπτη από το 2015, οπότε και αποχώρησε οικειοθελώς ο κύριος Λάμπης Νικολάου.

Πολιτική παρέμβαση

Η προσβλητική συμπεριφορά του προέδρου της ΔΟΕ απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση και ειδικά στον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα «για τα μάτια της κυρίας Παναγοπούλου», προσλαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η επιστολή του κ. Τσίπρα του επιδόθηκε, υπό μορφήν επίσημου διαβήματος, από την πρώην υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Το όλο σκηνικό εκτυλίχθηκε στην Κορέα, κατά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, τον περσινό Φεβρουάριο. Η κ. Κονιόρδου, η οποία συνόδευε την Ελληνική Ολυμπιακή Αποστολή υπό την ιδιότητά της, τής υπουργού Πολιτισμού, προσκόμισε και επέδωσε ιδιοχείρως στον κ. Μπαχ επιστολή του κ. Τσίπρα με την οποία πρότεινε στον κ. Μπαχ, στην επόμενη συνεδρίαση της ολομέλειας της ΔΟΕ να εισηγηθεί και να γίνει αποδεκτή η κ. Παναγοπούλου, ως εθνικό μέλος της ΔΟΕ.

Ο κ. Μπαχ δεν έφερε ποτέ αυτή την πρόταση προς συζήτηση στην ολομέλεια της ΔΟΕ, παρά το γεγονός ότι το αιτήθηκε ο έλληνας Πρωθυπουργός. Εχοντας παρέλθει 15 μήνες έκτοτε, μοιάζει δύσκολο έως και απίθανο να εισαγάγει την «επιθυμία» του κ. Τσίπρα να ανταμείψει την κ. Παναγοπούλου για το κότερο και τις γενικότερες υπηρεσίες της σε μια προσεχή συνεδρίαση της ολομέλειας της ΔΟΕ. Η στάση αυτή του προέδρου της ΔΟΕ, όπως προαναφέρθηκε, εξηγείται από το γεγονός ότι η πρωθυπουργική πρόταση εκτιμήθηκε ως ευθεία πολιτική παρέμβαση στο ελληνικό ολυμπιακό κίνημα, απόπειρα παράκαμψής του, και βεβαίως πολιτική παρέμβαση και στη ΔΟΕ...

Και άλλη άρνηση


Ευκαιρίας δοθείσης, οφείλω να υπενθυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί κάτι ανάλογο. Είχε προηγηθεί επιστολή του Στ. Κοντονή, υπό την ιδιότητά του, του υφυπουργού Αθλητισμού (στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος με επιστολή του στη ΔΟΕ, εισηγείτο την κατάληψη της χηρεύουσας «ελληνικής» θέσης στη ΔΟΕ, από τον κ. Σπ. Καπράλο, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν άλλες τρεις υποψηφιότητες για τη θέση, των κ. Ισ. Κούβελου, Π. Συναδινού και Στ. Αγγελούδη, με ισχυρότερη εκείνη του κ. Κούβελου.

Η ΔΟΕ απέρριψε την εισήγηση ως πολιτική παρέμβαση, δεν έχρισε τον κ. Καπράλο μέλος της, και έκτοτε η θέση παραμένει κενή. Πρέπει να σημειωθεί δε, ότι σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, ο κ. Κούβελος με δική του επιστολή στον πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Μπαχ, τον ενημέρωνε ότι είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί υπέρ του κ. Καπράλου από τη διεκδίκηση της θέσης, προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Πλην όμως, ούτε αυτό έκαμψε την άρνηση της ΔΟΕ...

Αιχμές του ΚΙΝΑΛ για την «αθάνατη» Παναγοπούλου

Λίγο νωρίτερα υπήρξε σχόλιο του Κινήματος Αλλαγής για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την πρόταση να γίνει μέλος στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή η  Κατερίνα Παναγοπούλου. Σε ανακοίνωση του Τομέα Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής αναφέρεται:

«Προς μεγάλη έκπληξη το ελληνικό κοινό διάβασε το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», που αποκαλύπτει παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΟΕ, με σκοπό την τοποθέτηση της Κατερίνας Παναγοπούλου ως «Αθάνατη».

Δυστυχώς η «σιωπή» του πρωθυπουργού, επιβεβαιώνει την είδηση. Μια είδηση που είναι απέναντι στο «ευ αγωνίζεσθαι» που πρεσβεύει η ΔΟΕ, που ουδέποτε έχει δεχτεί πολιτική παρέμβαση από τα μέλη της κι έχει ως αποτέλεσμα τρομερές συνέπειες για την Ελλάδα.

Για όσους επιδεικτικά θέλουν να ξεχνούν η χώρα μας είναι η γενέτειρα του αθλητισμού. Παρόλα αυτά από το 2015 η ΔΟΕ δεν έχει κάποιον Έλληνα μέλος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά έμπρακτα ότι λειτουργεί κατά το δοκούν, παρακάμπτοντας ακόμα και τους νόμους, καθώς η Κατερίνα Παναγοπούλου δεν είχε τα κριτήρια να γίνει «Αθάνατη»».

Όπως σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη, «οι «στρατηγικές» του πρωθυπουργού να κινείται υπογείως, προκειμένου να «βολέψει» τους δικούς του, είναι γνωστές στον κόσμο, αλλά να «πληρώνει» η Ελλάδα τους χειρισμούς και να μην έχει μέλος στη ΔΟΕ είναι κάτι που θίγει την αξιοπιστία της χώρας μας. Πόσο μάλλον όταν οι «Αθάνατοι» πρεσβεύουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Καλούμε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να απαντήσει δημοσίως στα όσα του προσάπτουν. Να διαψεύσει τα ρεπορτάζ και να δηλώσει δημόσια ότι ουδέποτε άσκησε πιέσεις ώστε να γίνει «Αθάνατη» η Κατερίνα Παναγοπούλου», καταλήγει η ανακοίνωση του τομέα αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής.

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ