Συνεχίζεται η πολιτική διαμάχη ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στις προσεχείς ευρωεκλογές του Μαΐου. 

 

Αυτή τη φορά τα πυρά προήλθαν από τον υποψήφιο με τη ΝΔ, πλέον, Πέτρο Τατσόπουλο, που έκανε ένα σκωπτικό σχόλιο για τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Πειραιά.

 

«Ο Πέτρος Κόκκαλης δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών που θα κυκλοφορήσει αύριο: "Δεν επιλέγουμε ούτε τους γονείς ούτε τους προγόνους μας ούτε την τάξη μας»". Πολύ σωστά. Είναι φανερό πως, εάν μπορούσε να επιλέξει, θα επέλεγε πατέρα τορναδόρο, παππού λιγνιτωρύχο και θα δούλευε στην οικοδομή από τα δώδεκα», έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο Πέτρος Τατσόπουλος.

 

«Μη βλέπετε που δεν του χαμογέλασε η τύχη και γεννήθηκε μέσα στα πλούτη. Μεγάλος γκαντέμης», καταλήγει ο ίδιος. 

 

 

 

Ο Πέτρος Κόκκαλης εντάχθηκε στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου μαζί με τη Λυδία Κονιόρδου, τη Ραλλία Χρηστίδου και πολλούς άλλους, στις αρχές της εβδομάδας, προκαλώντας μπαράζ επικρίσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση που εγκαλεί την κυβέρνηση για διαπλοκή με επιχειρηματίες.

 

Άμεση ήταν και η απάντηση της Κουμουνδούρου που κατηγόρησε τη ΝΔ ότι λειτουργεί ως φερέφωνο του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. 

 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ

 

Υπενθυμίζεται ότι στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012, ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τον Ιανουάριο του 2014 όμως υπέβαλε την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στον Αλέξη Τσίπρα, στη δίνη εσωκομματικών τριβών. Ωστόσο η παραίτησή του κ. Τατσόπουλο από την ΚΟ, δεν συνοδεύτηκε και από παραίτηση από τη βουλευτική του έδρα.

 

Τον Νοέμβριο του 2018, η κ. Τατσόπουλος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη και συμφωνήθηκε η υποψηφιότητά του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, στη Β' Αθηνών.