Επιδόθηκε στον Τούρκο πρέσβη το διάβημα του ΥΠΕΞ για το Αγαθονήσι

Επιδόθηκε στον Τούρκο πρέσβη το διάβημα του ΥΠΕΞ για το Αγαθονήσι Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Αυστηρό διάβημα επιδόθηκε προς τον πρέσβη της Τουρκίας από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μετά το περιστατικό παρενόχλησης από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι. 

Το περιστατικό αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, λίγο μετά την άφιξη του στο νησί για την 25η Μαρτίου. 

Πιο συγκεκριμένα, στις 11:55π.μ., δύο τουρκικά F4 που εισήχθησαν στο ελληνικό FIR μεταξύ Χίου και Σάμου, πέταξαν σε απόσταση τεσσάρων μιλίων από το Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό, αναγκάζοντας το ελικόπτερο σε ελιγμούς.

Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από δύο ελληνικά F-16, που ήταν ήδη στον αέρα έχοντας απογειωθεί από το Καστέλλι. Τα ελληνικά αεροσκάφη αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ανόητη ενέργεια» την παρενόχληση και τόνισε πως οι Τούρκοι «τζάμπα καίνε κηροζίνη» με τέτοιες πρακτικές. 

 Η Άγκυρα μέσω πηγών των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε ότι τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανενός είδους παρενόχληση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον πρωθυπουργό.

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ανόητη ενέργεια» την παρενόχληση και τόνισε πως οι Τούρκοι «τζάμπα καίνε κηροζίνη» με τέτοιες πρακτικές. Πηγή: www.lifo.grΌχι, δεν καίνε τζάμπα κηροζίνη, επίδειξη κυριαρχίας κάνουνε στο Αγαθονήσι!Ξέρεις αυτό που παλιά άνηκε στα ψάρια και στους αιγαιόγλαρους ...Κόψε το δούλεμα και σήκω φύγε!