Έχει κλείσει ουσιαστικά το πακέτο των μέτρων, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις Κουβέλη και Βενιζέλου μετά τη συνάντηση που είχαν το πρωί με τον πρωθυπουργό, στο Μαξίμου. Σύμφωνα με τις δηλώσεις, οι συγκυβερνώντες αποφάσισαν μετά την ψήφιση των μέτρων να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για να υπάρξει επιμήκυνση στο πρόγραμμα αλλά για να υπάρξει και ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων. Όταν ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αν θα παραμείνει η ρήτρα που προβλέπει και άλλα μέτρα, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, απάντησε ότι θα προσπαθήσουν για τη ρήτρα αντικατάστασης.  Ο κ. Κουβέλης, που να θυμίσουμε κατέβηκε στις εκλογές με σύνθημα «απαγκίστρωση από το μνημόνιο», ζήτησε τετραετή επιμήκυνση του προγράμματος.

 

Για τον κ. Βενιζέλο, προέχει η επιμήκυνση για να υπάρξει άπλωμα των μέτρων που θα κάνει πιο ήπια την προσαρμογή. Η ρήτρα αντικατάστασης θα προβλέπει ότι αν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε κάποια μέτρα θα μπορούν να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν με άλλα λιγότερο σκληρά.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έστειλε μήνυμα στους Έλληνες πολίτες λέγοντας ότι τα μέτρα θα είναι τα τελευταία και φρόντισε να επιπλήξει τους ευρωπαίους εταίρους για να χαϊδέψει και τα αυτιά των ψηφοφόρων που θα βουίξουν ακούγοντας τα μέτρα.. «Μας βοηθούν αλλά όχι και τόσο πολύ ούτε όσο πρέπει.», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr