Συνεχίζεται η κόντρα της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση στη σκιά του διορισμού του πάτερα του υπουργού Ψυφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά στον ΟΑΣΘ.

 

Σε νέα της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας πολιτικής και ηθικής δεονοτολογίας.

 

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σημείωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, το 2012, με το άρθρο 6 του Ν. 4079/2012, θεσμοθέτησε ως κώλυμα τη συγγένεια α' και β' βαθμού για το διορισμό μετακλητών υπαλλήλων, ειδικών συμβούλων και συνεργατών στα πολιτικά γραφεία των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών.

 

Όπως πρόσθεσε: Δεν μπορούσε κανείς να φανταστεί τότε ότι μια επόμενη Κυβέρνηση το βαθμό συγγένειας θα τον καθιέρωνε ως απαραίτητο προσόν διορισμού για τις διοικήσεις των νομικών προσώπων του Δημοσίου, των Οργανισμών και των Ανώνυμων Εταιριών δημοσίου συμφέροντος.

 

«Προφανώς η επιλογή αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην ανάγκη για αποκομματικοποίηση του κράτους.Το μόνο που απομένει είναι να συμπεριλάβουν και επίσημα την κομματική ιδιότητα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ και την συγγένεια με τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ως απαραίτητο προσόν για κάθε διορισμό. Η αξιολόγηση μπορεί να περιμένει...», αναφέρεται χαρακτηριστικά.