Στη Λαμία σήμερα ο Τσίπρας

Στη Λαμία σήμερα ο Τσίπρας Facebook Twitter
0

Στη Λαμία μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός για το 2ο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο, όπου στις 7.30 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η ομιλία του, στο περιφερειακό Δημοτικό Θέατρο Ρούμελης.

Στον δεύτερο κύκλο των συζητήσεων σήμερα, που θα ξεκινήσει στις 11:30, θα τεθούν θέματα που αφορούν την αγορά εργασίας, την προνοιακή πολιτική, την κοινωνική οικονομία, τις υποδομές και την τουριστική ανάπτυξη.


Στο πάνελ των συζητήσεων για την Αγορά Εργασίας, Κοινωνική Οικονομία, Προνοιακή Πολιτική θα βρεθεί η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, με τις αναπληρώτριες υπουργούς Ράνια Αντωνοπούλου και Θεανώ Φωτίου.


Στο πάνελ που αφορά τις Υποδομές, την Τουριστική Ανάπτυξη για τους Δημόσιους Πόρους, ομιλητές θα είναι η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.


Χθες το απόγευμα, πρώτη μέρα του συνεδρίου, που εξελίχθηκε ως αργά το βράδυ με παρεμβάσεις εκπροσώπων φορέων δημάρχων, αλλά και εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων, συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο αν. υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης και ο αν. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.


Στο δεύτερο πάνελ που είχε θέμα την περιβαλλοντική πολιτική και τους ενεργειακούς πόρους, συμμετείχε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αν. υπουργός Σωκράτης Φάμελλος..


Σημειώνεται ότι έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο όπου εξελίσσονται οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Λαμία βρίσκονται συγκεντρωμένοι απολυμένοι συμβασιούχοι του δήμου της Λαμίας οι οποίοι διεκδικούν την παράταση των συμβάσεων τους.
Σήμερα έχουν προαναγγείλει συγκεντρώσεις έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ από όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας.


Επίσης, απόψε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έχει αποστείλει σχετική επιστολή επτά σελίδων στον πρωθυπουργό θα παρουσιάσει τις μελέτες και τα σχέδια που έχει για τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και τα έργα υποδομής που χρειάζεται η περιοχή.

Ο Κώστας Μπακογιάννης θα διεκδικήσει πρώτα από όλα την αλλαγή της χρηματοδότησης της Περιφέρειας, η οποία κυμαίνεται σχεδόν στο μισό από πολλές άλλες Περιφέρειες.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM