«Με βάση τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στα νησιά θα πρέπει να παραμείνουν αυτοί που εισέρχονται», τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην ΕΡΤ.


Χαρακτήρισε ακραία την άποψη «διώξτε τους πρόσφυγες» που ακούγεται στη Χίο. «Εάν φύγουν οι πρόσφυγες, θα πέσει η συμφωνία και από την επόμενη μέρα οι μεταναστευτικές ροές από τη γειτονική Τουρκία θα φτάνουν και τις 4.000 καθημερινά», είπε.


Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της συμφωνίας για το προσφυγικό, καθώς, όπως είπε, με αυτή δεν παρέμειναν στη χώρα 130.0000 πρόσφυγες και μετανάστες που θα είχαν εγκλωβιστεί.


Αναγνώρισε επίσης πως υπάρχουν καθυστερήσεις ως προς το πρόγραμμα για τα κέντρα φιλοξενίας. «Προτείναμε να δημιουργήσουμε κλειστά κέντρα όπου θα περιορίζαμε τους παράνομους, οι δημοτικοί άρχοντες το αρνήθηκαν», τόνισε.


Ακόμα, εκτίμησε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά είναι από 10 έως 12 χιλιάδες, τη στιγμή ωστόσο που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης ήταν 16.433.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr