ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μουζάλας: Οι πρόσφυγες θα πρέπει να παραμείνουν στα νησιά

Μουζάλας: Οι πρόσφυγες θα πρέπει να παραμείνουν στα νησιά Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
0

«Με βάση τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, στα νησιά θα πρέπει να παραμείνουν αυτοί που εισέρχονται», τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στην ΕΡΤ.


Χαρακτήρισε ακραία την άποψη «διώξτε τους πρόσφυγες» που ακούγεται στη Χίο. «Εάν φύγουν οι πρόσφυγες, θα πέσει η συμφωνία και από την επόμενη μέρα οι μεταναστευτικές ροές από τη γειτονική Τουρκία θα φτάνουν και τις 4.000 καθημερινά», είπε.


Ο υπουργός υπεραμύνθηκε της συμφωνίας για το προσφυγικό, καθώς, όπως είπε, με αυτή δεν παρέμειναν στη χώρα 130.0000 πρόσφυγες και μετανάστες που θα είχαν εγκλωβιστεί.


Αναγνώρισε επίσης πως υπάρχουν καθυστερήσεις ως προς το πρόγραμμα για τα κέντρα φιλοξενίας. «Προτείναμε να δημιουργήσουμε κλειστά κέντρα όπου θα περιορίζαμε τους παράνομους, οι δημοτικοί άρχοντες το αρνήθηκαν», τόνισε.


Ακόμα, εκτίμησε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά είναι από 10 έως 12 χιλιάδες, τη στιγμή ωστόσο που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Κυριακή το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης ήταν 16.433.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM