Το κλείσιμο της αξιολόγησης και η εκταμίευση της δόσης είναι ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

 

Επόμενος στόχος είναι η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου με νομοσχέδια για την ανάπτυξη που ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση, ενώ στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα αποφασιστούν μέτρα και παρεμβάσεις κάθε υπουργού, που θα υλοποιούνται με βάση τον οδικό χάρτη, πρόσθεσε.

 

Ως προς το θέμα του ανασχηματισμού, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι προς το παρόν δεν φαίνεται ότι επίκειται ανασχηματισμός, σημειώνοντας ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού.

 

Ερωτηθείσα για τον εκλογικό νόμο, απάντησε ότι πρόκειται για μία από τις βασικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, που θα υλοποιηθεί σε χρόνο μακριά από τις εκλογές, ώστε να μη θεωρηθεί ύποπτη. Όπως τόνισε, η σχετική συζήτηση θα ανοίξει έγκαιρα, θα συζητηθεί έγκαιρα στα κυβερνητικά όργανα, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες του πρωθυπουργού προς τον αρμόδιο υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο. Η κ. Γεροβασίλη αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με αλλαγές στον εκλογικό νόμο, υπογραμμίζοντας ότι αυτές θα αποφασιστούν από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

 

Αναφορικά με εκδήλωση της Βουλής για τον Ανδρέα Παπανδρέου, ανέφερε ότι το Ίδρυμα της Βουλής αποφάσισε να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως για πολλούς ιστορικούς ηγέτες της χώρας και δεν είναι κάτι που αφορά την κυβέρνηση, αλλά τη Βουλή, η οποία διαθέτει την αυτονομία της.

 

Κληθείσα να σχολιάσει τη θέση του ΠΑΣΟΚ έναντι της κυβέρνησης, με αφορμή τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στη Ρώμη, στις 20 Μαϊου, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι έχει ήδη σχολιαστεί αρνητικά η στάση του ΠΑΣΟΚ από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία και πρόσθεσε: «Εμείς δεν είδαμε καμία διάθεση για συζήτηση από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ούτε διάθεση να συμβάλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης, καθώς ταυτίζεται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ».

 

Tέλος, σχολιάζοντας το θέμα που έχει ανακύψει με τον πρέσβη της Βενεζουέλας, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι έχει φτάσει στο απόγειο η διαστρέβλωση και ο κιτρινισμός.. Η επιστολή Τσίπρα έγινε σε εποχή διακυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών. Το ερώτημα είναι τι δεν έκανε η κυβέρνηση, ώστε να απαιτηθεί παρέμβαση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να απομακρυνθεί ο πρέσβης της Βενεζουέλας.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr