Ρωσία: Επιστήμονες εντόπισαν περισσότερες από 150 νεκρές φώκιες στα παράλια της Κασπίας Θάλασσας

Ρωσία: Περισσότερες από 150 νεκρές φώκιες εντόπισαν επιστήμονες στα παράλια της Κασπίας Θάλασσας Facebook Twitter
Pixabay/Αρχείο
0

Περισσότερες από 150 νεκρές φώκιες εντόπισαν επιστήμονες στα παράλια της Κασπίας Θάλασσας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Σε πολλές από τις φώκιες είχε αφαιρεθεί το δέρμα, ανέφερε χαρακτηριστικά, επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του επιστημονικού κέντρου αποστολών «θαλάσσια θηλαστικά», Βίκτορ Νικοφόροφ.

«Η εικόνα είναι αποτρόπαια, ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο, κάθε 50 μέτρα στην παραλία και μια νεκρή φώκια» δήλωσε ο Νικιφόροφ, προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες συνεχίζουν να αναζητούν νεκρές φώκιες και πως ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί.

Οι ανακριτικές αρχές του Νταγκεστάν διεξάγουν έρευνες για να διαλευκάνουν τα αίτια των μαζικών αυτών θανάτων.

Η φώκια της Κασπίας είναι το μοναδικό θηλαστικό που ζει στην Κασπία Θάλασσα. Τα ζώα αυτά έχουν συμπεριληφθεί στο Κόκκινο βιβλίο απειλούμενων ζώων της Ρωσίας, ενώ στο διεθνές Κόκκινο βιβλίο έχουν καταχωρηθεί ως είδος υπό εξαφάνιση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2020 στα παράλια της Κασπίας στο Νταγκεστάν έχουν εντοπισθεί περισσότερες από 300 νεκρές φώκιες, ενώ παρόμοια περιστατικά είχαν καταγραφεί το 2012 και το 2016.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου οικολογίας και αειφόρου ανάπτυξης του κρατικού Πανεπιστημίου του Νταγκεστάν, Αλιμουράντ Γκαντζίεφ επισήμανε ότι πολλά θηλαστικά βρέθηκαν αιχμαλωτισμένα σε δίκτυα αλιευτικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο πριν από 100 χρόνια στην Κασπία ο πληθυσμός της φώκιας υπερέβαινε το ένα εκατομμύριο, ενώ σήμερα υπολογίζεται σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις ότι ζουν στην Κασπία 50-70 χιλιάδες φώκιες.

Ρωσία: Περισσότερες από 150 νεκρές φώκιες εντόπισαν επιστήμονες στα παράλια της Κασπίας Θάλασσας Facebook Twitter
Twitter
Ρωσία: Περισσότερες από 150 νεκρές φώκιες εντόπισαν επιστήμονες στα παράλια της Κασπίας Θάλασσας Facebook Twitter
Twitter
Twitter Facebook Twitter

Με πληροφορίες TASS

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM