Πάνω από 700 δέντρα θα φυτευτούν στο Σέιχ Σου

Πάνω από 700 δέντρα θα φυτευτούν στο Σέιχ Σου Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Πάνω από 700 νέα δέντρα θα φυτευτούν το επόμενο διάστημα στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσααλονίκη.

Στο Σέιχ Σου έχουν επιλεγεί για να φυτευτούν πλατύφυλλα είδη, τα οποία δεν περιέχουν εύφλεκτα έλαια, και επιπλέον τα φύλλα τους έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, με αποτέλεσμα να συμβάλλουν στην επιβράδυνση τυχόν πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, θα φυτευτούν 732 δένδρα, εκ των οποίων 439 κουκουναριές (Pinus pinea), 221 χνοώδεις δρύες (Quercus pubescens), 36 φράξοι (Fraxinus ornus) και 36 κουτσουπιές (Cercis siliquastrum).

Το project για την δεντροφύτευση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Τα 732 δέντρα θα φυτευτούν σε μια έκταση 11,5 στρεμμάτων στην περιοχή του ζωολογικού κήπου.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο και περιλαμβάνουν κωνοφόρα και πλατύφυλλα δένδρα σε αναλογία 60-40%. Η επιλογή έγινε με δασολογικά κριτήρια με βάση το κλίμα της περιοχής, τις ανάγκες των δέντρων σε νερό αλλά και την πρόληψη καταστροφών από πυρκαγιά.

Σημειώνεται δε, ότι η συγκεκριμένη περιοχή επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από το φλοιοφάγο έντομο, που «νέκρωσε» περίπου 400 δένδρα, τα οποία και απομακρύνθηκαν, καθώς αποτελούσαν κίνδυνο για τα υπόλοιπα δέντρα αλλά και εύφλεκτο υλικό.

Ο αριθμός των δένδρων που θα φυτευτούν είναι περίπου διπλάσιος σε σχέση με εκείνα που απομακρύνθηκαν, ενώ η διάρκεια της δάσωσης θα είναι για τουλάχιστον 30 χρόνια.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ

 
 
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ επενδύει 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα «για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων»

Περιβάλλον / Η ΕΕ επενδύει 116 εκατ. ευρώ σε 13 έργα «για την αποκατάσταση των ωκεανών και των υδάτων»

Η επένδυση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη», το οποίο αποσκοπεί στην εξεύρεση λύσεων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της κοινωνίας
LIFO NEWSROOM
Ηλιακά πάνελ στο Διάστημα «θα μπορούσαν να καλύψουν το 80% της ανανεώσιμης ενέργειας της Ευρώπης έως το 2050»

Περιβάλλον / Ηλιακά πάνελ στο Διάστημα «θα μπορούσαν να καλύψουν το 80% της ανανεώσιμης ενέργειας της Ευρώπης»

Ερευνητές προτείνουν επίσης ότι το σύστημα θα μπορούσε να λύσει προβλήματα που συνδέονται με την ακανόνιστη και εξαρτώμενη από τις καιρικές συνθήκες παραγωγή ενέργειας στη Γη
LIFO NEWSROOM
Αρκτική: Επιβραδύνθηκε ανέλπιστα η τήξη των πάγων τα τελευταία 20 χρόνια – Οι επιστήμονες μιλούν για «προσωρινή ανάπαυλα»

Περιβάλλον / Αρκτική: Επιβραδύνθηκε ανέλπιστα η τήξη των πάγων τα τελευταία 20 χρόνια – Οι επιστήμονες μιλούν για «προσωρινή ανάπαυλα»

Η τήξη των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική έχει επιβραδυνθεί από το 2005, όμως οι ειδικοί προειδοποιούν: πρόκειται για προσωρινό φαινόμενο, καθώς η κλιματική κρίση παραμένει υπαρκτή και απειλητική
LIFO NEWSROOM
Η έκτη μαζική εξαφάνιση: Τι μας διδάσκει η ιστορία της Γης για το CO₂ και τον κίνδυνο αφανισμού

Περιβάλλον / Η έκτη μαζική εξαφάνιση: Τι μας διδάσκει η ιστορία της Γης για το CO₂ και τον κίνδυνο αφανισμού

Οι μαζικές εξαφανίσεις της Γης συνδέονται όχι μόνο με αστεροειδείς, αλλά κυρίως με τεράστιες ηφαιστειακές εκρήξεις που απελευθέρωσαν ακραίες ποσότητες CO₂. Σήμερα, η ανθρώπινη δραστηριότητα μιμείται αυτά τα καταστροφικά σενάρια με ανησυχητικά ταχύτερο ρυθμό.
LIFO NEWSROOM
Ανταρκτική: Στη λάσπη του βυθού αναζητούν οι επιστήμονες τα μυστικά του ωκεανού

Περιβάλλον / Ανταρκτική: Στη λάσπη του βυθού αναζητούν οι επιστήμονες τα μυστικά του ωκεανού

«Τι ζει σήμερα στις θάλασσες, τι ζούσε παλαιότερα και ποια είναι τα αποτυπώματα της ανθρώπινης επίδρασης καταγράφονται στρώμα-στρώμα επί αιώνες», μπορεί να αποκαλύψει ο παγωμένος βυθός
LIFO NEWSROOM