Πάνω από 1.000 φλαμίνγκο έφτασαν στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας

Πάνω από 1.000 φλαμίνγκο έφτασαν στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Το Tuzlivski Lymany, ένα γραφικό εθνικό πάρκο στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας στην Ουκρανία, υποδέχθηκε περισσότερα από 1.000 ροζ φλαμίνγκο.

«Όπως ενημερώνει ο επιστήμονάς μας, έφτασαν 1.114 ροζ φλαμίνγκο. Μέχρι στιγμής, αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός φλαμίνγκο που έχουν καταγραφεί από επιστήμονες στην επικράτεια του πάρκου. Σχεδόν όλα είναι ενήλικες, αλλά υπάρχουν και μερικοί νεοσσοί φέτος», ανέφερε το Tuzlivski Lymany Park σε ανάρτηση στο Facebook.

«Πολλά πουλιά είχαν λευκούς δακτυλίους. Δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί η προέλευσή τους. Αλλά ένα φλαμίνγκο είχε ένα μπλε δαχτυλίδι. Αυτό σημαίνει ότι ήταν από την Ιταλία», πρόσθεσαν οι επιστήμονες.

Φέτος, μερικά φλαμίνγκο μετανάστευσαν στην Ουκρανία την άνοιξη. Περίπου 570 αποφάσισαν να παραμείνουν και να φωλιάσουν στην περιοχή παρά τον πόλεμο, είπε ο Ivan Rusev, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος και διδάκτορας οικολογίας στο Tuzlivski Lymany.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του πάρκου, τα φλαμίνγκο που έφτασαν τον Οκτώβριο δεν είναι τα ίδια πουλιά με εκείνα του καλοκαιριού.

Ο Rusev έγραψε ότι τα φλαμίνγκο κατάφεραν να σχηματίσουν μια σταθερή αποικία για πρώτη φορά στην περιοχή της Οδησσού το 2023. Νωρίτερα, το 2017 προσπάθησαν να εγκατασταθούν στην περιοχή της Χερσώνας στη λίμνη Churyuk, αλλά μόνο τρεις νεοσσοί εκκολάφθηκαν και η μοίρα τους παραμένει έκτοτε άγνωστη.

Κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής και κατοχής στην περιοχή της Χερσώνας «τα πουλιά εγκατέλειψαν τα προσωρινά εδάφη τους και επέλεξαν τις εκβολές του Tuzlivski», σύμφωνα με τον Rusev. «Καθώς οι Ρώσοι συνεχίζουν να καταστρέφουν τη φύση μας, ένα θαύμα γεννήθηκε στην Οδησσό» κατέληξε στην ανακοίνωσή του.

Με πληροφορίες του Politico

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Περιβάλλον / Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Η αυξανόμενη διάβρωση, οι πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τα εμβληματικά μονολιθικά αγάλματα της Ράπα Νούι. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν: διάσωση ή φυσική φθορά;
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM