Πάνω από 1.000 φλαμίνγκο έφτασαν στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας

Πάνω από 1.000 φλαμίνγκο έφτασαν στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Το Tuzlivski Lymany, ένα γραφικό εθνικό πάρκο στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας στην Ουκρανία, υποδέχθηκε περισσότερα από 1.000 ροζ φλαμίνγκο.

«Όπως ενημερώνει ο επιστήμονάς μας, έφτασαν 1.114 ροζ φλαμίνγκο. Μέχρι στιγμής, αυτός είναι ο μεγαλύτερος αριθμός φλαμίνγκο που έχουν καταγραφεί από επιστήμονες στην επικράτεια του πάρκου. Σχεδόν όλα είναι ενήλικες, αλλά υπάρχουν και μερικοί νεοσσοί φέτος», ανέφερε το Tuzlivski Lymany Park σε ανάρτηση στο Facebook.

«Πολλά πουλιά είχαν λευκούς δακτυλίους. Δεν κατέστη δυνατό να προσδιοριστεί η προέλευσή τους. Αλλά ένα φλαμίνγκο είχε ένα μπλε δαχτυλίδι. Αυτό σημαίνει ότι ήταν από την Ιταλία», πρόσθεσαν οι επιστήμονες.

Φέτος, μερικά φλαμίνγκο μετανάστευσαν στην Ουκρανία την άνοιξη. Περίπου 570 αποφάσισαν να παραμείνουν και να φωλιάσουν στην περιοχή παρά τον πόλεμο, είπε ο Ivan Rusev, επικεφαλής του ερευνητικού τμήματος και διδάκτορας οικολογίας στο Tuzlivski Lymany.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του πάρκου, τα φλαμίνγκο που έφτασαν τον Οκτώβριο δεν είναι τα ίδια πουλιά με εκείνα του καλοκαιριού.

Ο Rusev έγραψε ότι τα φλαμίνγκο κατάφεραν να σχηματίσουν μια σταθερή αποικία για πρώτη φορά στην περιοχή της Οδησσού το 2023. Νωρίτερα, το 2017 προσπάθησαν να εγκατασταθούν στην περιοχή της Χερσώνας στη λίμνη Churyuk, αλλά μόνο τρεις νεοσσοί εκκολάφθηκαν και η μοίρα τους παραμένει έκτοτε άγνωστη.

Κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής και κατοχής στην περιοχή της Χερσώνας «τα πουλιά εγκατέλειψαν τα προσωρινά εδάφη τους και επέλεξαν τις εκβολές του Tuzlivski», σύμφωνα με τον Rusev. «Καθώς οι Ρώσοι συνεχίζουν να καταστρέφουν τη φύση μας, ένα θαύμα γεννήθηκε στην Οδησσό» κατέληξε στην ανακοίνωσή του.

Με πληροφορίες του Politico

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Περιβάλλον / Το πρώτο μεγάλο καταφύγιο ελεφάντων στην Ευρώπη ανοίγει στην Πορτογαλία

Η δημιουργία του έρχεται σε μια περίοδο που πολλές χώρες της Ευρώπης περιορίζουν ή απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, ενώ αρκετοί ζωολογικοί κήποι δυσκολεύονται να καλύψουν τις πολύπλοκες ανάγκες των ελεφάντων
THE LIFO TEAM
ΜΟΡΝΟΣ ΛΙΜΝΗ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ

Περιβάλλον / Μόρνος: Το χωριό Κάλλιο «βυθίστηκε» πλήρως κάτω από τα νερά της λίμνης

Το 1980 οι κάτοικοι του Μόρνου αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να δημιουργήσουν νέο οικισμό και 80 σπίτια, η εκκλησία και το Δημοτικό Σχολείο «θυσιάστηκαν» για την ύδρευση της Αθήνας
THE LIFO TEAM
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Περιβάλλον / «Αποικιοκρατία αποβλήτων»: Η Γερμανία πρώτη παγκοσμίως στις εξαγωγές πλαστικών αποβλήτων

Ακτιβιστές χαρακτηρίζουν το φαινόμενο «αποικιοκρατία αποβλήτων», υποστηρίζοντας ότι οι ανεπτυγμένες χώρες μεταφέρουν το περιβαλλοντικό κόστος σε λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομίες
THE LIFO TEAM
ΧΙΟΝΙ ΒΟΥΝΟ

Περιβάλλον / Πανεπιστήμιο του Cambridge: Μελέτη αποκαλύπτει μια μεγάλη αλλαγή στα ελληνικά βουνά τα τελευταία 40 χρόνια

Τις τελευταίες δεκαετίες κάτι έχει αλλάξει δραματικά στα βουνά της χώρας μας, επηρεάζοντας τη γεωργία και τα φυσικά οικοσυστήματα κατά τους ξηρούς θερινούς μήνες
THE LIFO TEAM
Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Διεθνή / Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο καλεί τους Αμερικανούς να μπλοκάρουν νομοσχέδιο για τα απειλούμενα είδη

Ανήμερα της Earth Day, ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο κάλεσε τους ακολούθους του να πιέσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων να καταψηφίσει το νομοσχέδιο H.R. 1897, υποστηρίζοντας ότι θα αποδυναμώσει τον ιστορικό νόμο προστασίας των απειλούμενων ειδών στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΒΡΑΔΥΠΟΔΑΣ ΜΗΝΥΜΑ

Περιβάλλον / Γιατί η viral φωτογραφία με τον βραδύποδα που «αγκαλιάζει» έναν στύλο προκαλεί ανησυχία;

Ο φωτογράφος Emmanuel Tardy εξασφάλισε ένα στιγμιότυπο που, με την πρώτη ματιά, μοιάζει χαριτωμένο, όμως «κρύβει» μια προειδοποίηση για τη σκληρή πραγματικότητα που διέπει πλέον τη σχέση ανθρώπου και φύσης
THE LIFO TEAM