Επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι όταν εντόπισαν ένα «πραγματικό τέρας των ποταμών», ένα γιγάντιο ψάρι που πιστεύεται ότι ίσως είναι πάνω από 100 ετών.

 

Πρόκειται για έναν θηλυκό οξύρρυγχο, που εντόπισαν άνθρωποι της υπηρεσίας για την προστασία των ψαριών και των άγριων ζώων, στον ποταμό Ντιτρόιτ τον Απρίλιο.

 

Το μήκος του ψαριού ξεπερνά τα 2 μέτρα, ενώ ζυγίζει περίπου 100 κιλά. Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια αυτού του είδους που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ.Με βάση το μέγεθός του, εκτιμούν ότι πρόκειται για θηλυκό που η ηλικία του ξεπερνά τα 100 έτη. «Πιθανότατα εκκολάφθηκε στον ποταμό περίπου το 1920, όταν το Ντιτρόιτ έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στις ΗΠΑ», ανέφερε η υπηρεσία που το βρήκε, σε ανάρτηση στο Facebook.

 

 

Παράλληλα διευκρίνισε ότι αφού μελετήθηκε το ψάρι αφέθηκε ξανά ελεύθερο στον ποταμό. Τα αρσενικά αυτού του είδους ζουν από 50 έως 60 χρονια, αλλά τα θηλυκά μπορούν να ζήσουν έως και 150 χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς.

 


Το ψάρι θεωρείται απειλούμενο είδος στις 19 από τις 20 πολιτείες των ΗΠΑ όπου εντοπίζεται, καθώς κινδυνεύει λόγω της υπερβολικής αλιείας και της καταστροφής του περιβάλλοντος που ζει.

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr