Ντιτρόιτ: Βρήκαν ψάρι «γίγας» στο ποτάμι, εκτιμάται ότι είναι 100 ετών

Ντιτρόιτ: Βρήκαν ψάρι «γίγας» στο ποτάμι, εκτιμάται ότι είναι 100 ετών Facebook Twitter
0

Επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι όταν εντόπισαν ένα «πραγματικό τέρας των ποταμών», ένα γιγάντιο ψάρι που πιστεύεται ότι ίσως είναι πάνω από 100 ετών.

 

Πρόκειται για έναν θηλυκό οξύρρυγχο, που εντόπισαν άνθρωποι της υπηρεσίας για την προστασία των ψαριών και των άγριων ζώων, στον ποταμό Ντιτρόιτ τον Απρίλιο.

 

Το μήκος του ψαριού ξεπερνά τα 2 μέτρα, ενώ ζυγίζει περίπου 100 κιλά. Ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια αυτού του είδους που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ.Με βάση το μέγεθός του, εκτιμούν ότι πρόκειται για θηλυκό που η ηλικία του ξεπερνά τα 100 έτη. «Πιθανότατα εκκολάφθηκε στον ποταμό περίπου το 1920, όταν το Ντιτρόιτ έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη στις ΗΠΑ», ανέφερε η υπηρεσία που το βρήκε, σε ανάρτηση στο Facebook.

 

 

Παράλληλα διευκρίνισε ότι αφού μελετήθηκε το ψάρι αφέθηκε ξανά ελεύθερο στον ποταμό. Τα αρσενικά αυτού του είδους ζουν από 50 έως 60 χρονια, αλλά τα θηλυκά μπορούν να ζήσουν έως και 150 χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς.

 


Το ψάρι θεωρείται απειλούμενο είδος στις 19 από τις 20 πολιτείες των ΗΠΑ όπου εντοπίζεται, καθώς κινδυνεύει λόγω της υπερβολικής αλιείας και της καταστροφής του περιβάλλοντος που ζει.

 

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Νέα Υόρκη ως τη Φλόριντα η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ βυθίζεται

Περιβάλλον / Από τη Νέα Υόρκη ως τη Φλόριντα η Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ βυθίζεται

Μελέτη που βασίστηκε σε δορυφορικές εικόνες της NASA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σοβαρή καθίζηση του εδάφους στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ - Αιτίες η κλιματική αλλαγή, η υπεράντληση των υπόγειων υδάτων και η πυκνότητα πληθυσμού και υποδομών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ