Λίμνη Κάρλα: Δορυφορικές εικόνες έναν χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της κακοκαιρίας Daniel

Κακοκαιρία Daniel: Δορυφορικές εικόνες ένα χρόνο μετά την καταστροφή Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Ένας χρόνος έχει περάσει από την κακοκαιρία Daniel που σάρωσε τη χώρα και δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν την εικόνα που έχει επικρατεί σήμερα στη λίμνη Κάρλα. 

Η επιστημονική ομάδα του Climatebook, παρουσίασε την κατάσταση που επικρατούσε στη λίμνη Κάρλα λίγες ημέρες μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel αλλά και την εικόνα που συναντάται έναν χρόνο μετά στις 4 Σεπτεμβρίου 2024. 

«Ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία Daniel φαίνεται πως το μεγαλύτερο μέρος των πλημμυρισμένων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα στέγνωσε πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμένεται, ενώ ένα μικρό τμήμα της παραμένει ακόμα πλημμυρισμένο. Επιπλέον, στα σημεία όπου οι πλημμυρισμένες εκτάσεις έχουν στεγνώσει η υποβάθμιση του εδάφους είναι κάτι παραπάνω από εμφανής», γράφει η ομάδα επιστημόνων σε ανάρτησή της στα social media. 

Η κακοκαιρία Daniel αποτέλεσε την πιο καταστροφική και πολύνεκρη κακοκαιρία στην Μεσόγειο που άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, με εκατομμύρια στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων.  

Ανάμεσα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες είναι και η περιοχή της ανατολικής Θεσσαλίας όπου βρίσκεται η λίμνη Κάρλα η οποία ξανά σχηματίστηκε καθώς είχε αποξηρανθεί πριν αρκετά χρόνια, με την έκτασή της τον περσινό Σεπτέμβριο να αγγίζει περίπου τα 190 χιλιάδες στρέμματα. 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βαρκελώνη αναζητεί τρόπους διαχείρισης του υπερτουρισμού: «Δεν είναι βιώσιμο»

Περιβάλλον / Η Βαρκελώνη αναζητεί τρόπους διαχείρισης του υπερτουρισμού: «Δεν είναι βιώσιμο»

Ένδειξη της δυσαρέσκειας των κατοίκων της Βαρκελώνης αποτελούν τα γκράφιτι με το σύνθημα «Τουρίστες πηγαίνετε σπίτια σας» και οι διαδηλώσεις κατά του υπερτουρισμού
LIFO NEWSROOM
Πίννα στην Ελλάδα: Ζωντανοί πληθυσμοί μόνο στον Αμβρακικό και στην Καλλονή

Περιβάλλον / Πίννα στην Ελλάδα: Ζωντανοί πληθυσμοί μόνο στον Αμβρακικό και στην Καλλονή

Η πίννα μαλάκιο με όστρακο, μπορεί να ξεπεράσει το 1 μ. σε μήκος και έχει σημαντικό οικολογικό ρόλο - Είναι ενδημικό της Μεσογείου και  θεωρείται είδος «Κρισίμως Κινδυνεύον»
LIFO NEWSROOM
Tυφώνας Μίλτον: Πώς δημιουργείται και πώς η κλιματική αλλαγή επιδεινώνει το φαινόμενο

Περιβάλλον / Πώς ενισχύεται ο τυφώνας Μίλτον - Μπορεί να φθάσει «κατηγορία 6»;

Οι τυφώνες γίνονται ισχυρότεροι πιο γρήγορα και εμφανίζονται συχνότερα, λόγω των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής - Πώς σχηματίζονται οι τυφώνες και πώς μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον
LIFO NEWSROOM