Καρχαρίας εναντίον Καρχαρία - Η σπάνια καταγραφή της επίθεσης ενός Τίγρη σε Σφυροκέφαλο

Καρχαρίας εναντίον Καρχαρία - Η σπάνια καταγραφή της επίθεσης ενός Τίγρη σε Σφυροκέφαλο Facebook Twitter
0

Ένας φοιτητής σε ένα ταξίδι για ψάρεμα στον Κόλπο του Μεξικού, κατέγραψε κάτι που συμβαίνει συχνά, αλλά που σπάνια θα δει κανείς τόσο καθαρά σε βίντεο. Ένας μεγάλος καρχαρίας τίγρης επιτίθεται και σκοτώνει έναν σφυροκέφαλο καρχαρία και τελικά χάνεται στο βυθό με το κουφάρι στα σαγόνια του.

Το περιστατικό κατεγράφη κοντά σε μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου και παρουσιάζεται στο National Geographic.

O σφυροκέφαλος έχει πιαστεί στην πετονιά που έχουν ρίξει οι άνδρες που ψάρευαν στο σκάφος και προσπαθεί να ξεφύγει. Οι κινήσεις του προσελκύουν τον καρχαρία τίγρη ο οποίος ανιχνεύει αρχικά το άλλο ψάρι και τελικά αρχίζει να το δαγκώνει. Ο σφυροκέφαλος αιμορραγεί και αρχίζει να αποδυναμώνεται μια και έχει ήδη χάσει ενεργεία όσο προσπαθούσε να απεμπλακεί από την πετονιά.  

Ο τίγρης καταφέρει το τελικό του χτύπημα αρπάζοντας με τα σαγόνια του το άλλο ψάρι, σπάει την πετονιά και εξαφανίζεται προς το βυθό, έχοντάς το στο στόμα του.

Ο G. Burgess, ο οποίος ηγείται του ερευνητικού προγράμματος καρχαριών στη Φλόριντα μιλά για την σπάνια καταγραφή και εξηγεί πως το συγκεκριμένο είδος ειδικεύεται στο να εκμεταλλεύεται καταστάσεις όπου το θήραμα είναι σε κίνδυνο.

 

Οι καρχαρίες τίγρεις συνήθως επιτίθενται σε άλλα είδη καρχαριών όταν πετύχουν κάποιον σε δεινή θέση ή τραυματισμένο. Είναι κάτι που γίνεται πιο συχνά από όσο νομίζουμε, αλλά αυτή η καταγραφή είναι ενδιαφέρουσα καθώς αποτυπώνει με ακρίβεια και καθαρότητα όλα όσα συμβαίνουν μέσα στο νερό και τη στρατηγική του τίγρη.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ