Hanami: το πρώτο σινιάλο της άνοιξης στην Ιαπωνία

0

Hanami στα ιαπωνικά σημαίνει «βλέπω τα λουλούδια» και εκεί όταν λένε "λουλούδια", συνήθως πάντα εννοούν τις ανθισμένες κερασιές.

Κάθε άνοιξη, την εποχή που οι κερασιές ανθίζουν, οι Ιάπωνες εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία, προκειμένου να οργανώσουν ένα μικρό πικ νικ και να καθίσουν κάτω από τα ολάνθιστα δέντρα.

Είναι στην παράδοση τους, αυτό το πρώτο σινιάλο της άνοιξης να μαρτυρά την καλή σοδειά που τα παλιότερα χρόνια είχαν να περιμένουν οι αγρότες για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. 

Το Χανάμι λαμβάνει χώρα από τα μέσα Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου: πρακτικά διαρκεί μία εβδομάδα και είναι μέρος του εθίμου, τόσο η στοχαστική παρατήρηση της ανθοφορίας των δέντρων, όσο και η διασκέδαση κάτω από τα υπέροχα κλαδιά τους γι' αυτή τη μία εβδομάδα που γέρνουν φουντωμένα πάνω από τους ανθρώπους.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Από την ακραία ζέστη έως την κακή ψυχική υγεία - Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το εργασιακό περιβάλλον

Περιβάλλον / Από την ακραία ζέστη έως την κακή ψυχική υγεία - Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το εργασιακό περιβάλλον

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο εργαζόμενοι εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, με σχεδόν το ένα τρίτο να βιώνει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία
LIFO NEWSROOM
ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Περιβάλλον / Guardian: Κίνδυνος για τοξικά απόβλητα στο νερό από χιλιάδες χωματερές στην Ευρώπη - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Οι αυξανόμενοι κίνδυνοι πλημμυρών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή θα μπορούσαν να απελευθερώσουν χημικές ουσίες από περιοχές, απειλώντας τα οικοσυστήματα
LIFO NEWSROOM