Φάλαινα εγκλωβίστηκε σε υδατοφράκτη του Τάμεση [ΒΙΝΤΕΟ]

Φάλαινα εγκλωβίστηκε σε υδατοφράκτη του Τάμεση Facebook Twitter
0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης μίας μικρής φάλαινας που εγκλωβίστηκε στον Τάμεση, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο.

Εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στον υδατοφράκτη του Ρίτσμοντ αφότου η ρυγχοφάλαινα, με μήκος τρία έως τέσσερα μέτρα, εγκλωβίστηκε εκεί. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο ένας άνδρας, από τις λιμενικές Αρχές του Λονδίνου, βρέχει τη φάλαινα με μία μάνικα, ενώ κτηνίατρος εξετάζει το ζώο.

Περίπου στις 21:00 έφτασε στο σημείο μία ομάδα από διασώστες, η οποία χειροκροτήθηκε από το πλήθος. Μαζί τους η πυροσβεστική αλλά και δύτες εξειδικευμένοι στην προστασία της θαλάσσιας ζωής. Υλικό από το σημείο δείχνει πως η φάλαινα απελευθερώθηκε τελικά περίπου στη 01:00.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής δήλωσε στο BBC πως η φάλαινα μεταφέρθηκε σε ένα περισσότερο «σταθερό» σημείο όπου θα εξεταστούν τα τραύματά της και θα αποφασιστεί αν μπορεί να απελευθερωθεί ή όχι.

«Όλοι μας εδώ ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουν και θα την απεγκλωβίσουν. Δεν πιστεύουμε στα μάτια μας (…) δεν συμβαίνουν αυτά κάθε μέρα στο Ρίτσμοντ», ανέφερε κάτοικος της περιοχής.

Η ρυγχοφάλαινα είναι ένα μικρού μεγέθους είδος φάλαινας, παγκοσμίως κατανεμημένο. Ονομάζεται έτσι από το χαρακτηριστικό μακρύ μυτερό ρύγχος της. Συχνά βρίσκεται στον Βόρειο Ατλαντικό και στον Ειρηνικό. Το καλοκαίρι τις συναντά κανείς στην Αρκτική και τον χειμώνα κοντά στο ισημερινό.

Ο υδατοφράκτης του Ρίτσμοντ αποτελείται από τρεις μεταλλικές καμάρες και πεζογέφυρα.
 

Με πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μελέτη: Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τις δασικές πυρκαγιές στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια

Περιβάλλον / Η κλιματική αλλαγή θα αυξήσει τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια - Μελέτη

Εάν η άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας φτάσει τελικά τους 2-3 βαθμούς σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, σχεδόν όλες οι περιοχές του πλανήτη θα γίνουν πιο ευάλωτες
THE LIFO TEAM
Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Περιβάλλον / Γιατί οι μέδουσες φτάνουν ως τις ακτές;

Ο Δημήτρης Βαφείδης, καθηγητής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρόεδρος στο Τμήμα Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος, εξηγεί την έξαρση των μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ