Το ελάφι με τα τρία κέρατα - Ένα σπάνιο πλάσμα σε ένα μοναδικό στιγμιότυπο στη φύση

Το ελάφι με τα τρία κέρατα - Ένα σπάνιο πλάσμα σε ένα μοναδικό στιγμιότυπο στη φύση Facebook Twitter
1

Ο Στίβεν Λίντμπεργκ, ένας πρώην κυνηγός που δημοσιεύει συχνά φωτογραφίες της φύσης στο Facebook, απαθανάτισε με την κάμερά του ένα ελάφι με τρία κέρατα, ένα ζώο όμορφο, αλλά και εξαιρετικά σπάνιο.

Ο συνταξιούχος που ζει στο Μίσιγκαν έκανε βόλτα με το σκυλί του κοντά στο σπίτι του στο Marquette, το περασμένο Σαββατοκύριακο και φωτογράφισε το ελάφι. Εκ πρώτης όψεως δεν έμοιαζε να διαφέρει από τα υπόλοιπα 30 εκατομμύρια τέτοια ζώα που ζουν στη Βόρεια Αμερική.

Αλλά, όταν ανέβασε την εικόνα, συνειδητοποίησε ότι το ελάφι αυτό είχε τρία κέρατα. Ο κτηνίατρος Steve Edwards αναφέρει πως είναι ένα εύρημα που πετυχαίνει κανείς μια φορά στο εκατομμύριο.

Κάποιοι λένε πως το ζώο θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο σπάνιο και απέδωσαν την επιπλέον ανάπτυξη του κέρατος σε δομές στο κρανίο που στηρίζουν τα κέρατα. «Αυτό το ελάφι μοιάζει εντελώς υγιές και φυσιολογικό», δήλωσε ο Steve Edwards της Animalview Clinic και εξηγεί πως το πιθανότερο είναι το ζώο να γεννήθηκε έτσι. Ο Randi Meyerson, ερευνητής στον ζωολογικό κήπο του Ντιτρόιτ, πρόσθεσε ότι το ελάφι είναι περίεργο.

Ο Λίντμπεργκ, 75 ετών και πρώην κυνηγός, είπε ότι σταμάτησε να κυνηγά ζώα πριν από 20 χρόνια, όταν έχασε την επιθυμία να σκοτώσει. «Όταν έχω μια φωτογραφία ενός τέτοιου ελαφιού, είμαι εξίσου ενθουσιασμένος», είπε.

Mε πληροφορίες από Guardian

Περιβάλλον
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Περιβάλλον / Είναι αυτό το τέλος για τα αγάλματα moai του Νησιού του Πάσχα;

Η αυξανόμενη διάβρωση, οι πυρκαγιές και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας απειλούν τα εμβληματικά μονολιθικά αγάλματα της Ράπα Νούι. Οι κάτοικοι καλούνται να αποφασίσουν: διάσωση ή φυσική φθορά;
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM