Ενυδρείο προσκαλεί σε FaceTime με τα «ντροπαλά» χέλια του

Ενυδρείο προσκαλεί σε FaceTime με τα «ντροπαλά» χέλια του Facebook Twitter
0

Με την πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού σε συνθήκες περιορισμού λόγω του κορωνοϊού ένα ενυδρείο στην Ιαπωνία καλεί σε FaceTime με τα «ντροπαλά» χέλια του. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNN το Sumida Aquarium στο Τόκιο εξερευνά νέους τρόπους για να εξασφαλίσει ότι τα ψάρια που φιλοξενεί «δεν θα συνηθίσουν την γαλήνη και την ηρεμία». Σε κάλεσμά του την εβδομάδα που μας πέρασε γνωστοποίησε ότι ψάχνει για εθελοντές που θα περάσουν χρόνο, μέσω FaceTime, με 300 χέλια τα οποία «έχουν περιορισμένες αλληλεπιδράσεις με τους ανθρώπους» αφότου το ενυδρείο αναγκάστηκε να κλείσει τον Μάρτιο. Στην ανακοίνωσή του το ενυδρείο υποστηρίζει ότι τα ζώα που φιλοξενεί δεν βλέπουν άλλους ανθρώπους πέρα από το προσωπικό και έτσι «αρχίζουν και ξεχνούν τους ανθρώπους». 

Το ενυδρείο υποστηρίζει πως τα χέλια τρυπώνουν στην άμμο ακόμα και όταν εμφανίζεται το προσωπικό. Το γεγονός αυτό αποτελεί πρόβλημα καθώς το προσωπικό «αδυνατεί να ελέγξει αν είναι καλά στην υγεία τους». Έτσι το Sumida Aquarium διοργανώνει το Face Show Festival που διεξάγεται από την Κυριακή ως τη Τρίτη. Κατά τις ημέρες αυτές θα τοποθετήσει πέντε τάμπλετ δίπλα στις δεξαμενές. Το ενυδρείο ευελπιστεί ότι με αυτόν τον τρόπο θα χέλια θα εξοικειωθούν ξανά με τους ανθρώπους.  

Οι συμμετέχοντες καλούνται να γνέφουν και να δείχνουν τα πρόσωπά τους στα χέλια αλλά πρέπει να αποφύγουν τους θορύβους καθώς αυτό τα αναστατώνει. 

Με πληροφορίες από CNN

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM