Αυτό το τεράστιο, φολιδωτό πόδι, μοιάζει να προέρχεται από δεινόσαυρο, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια.


Τα ισχυρά πόδια του πλάσματος που εξακολουθεί να ζει στον πλανήτη, έχουν γερά νύχια που μπορεί να είναι θανατηφόρα όπλα.


Η φωτογραφία που δείχνει αυτό το πόδι, προσέλκυσε πρόσφατα τεράστιο ενδιαφέρον στο Twitter και όλοι πίστεψαν πως ήταν κάποιο τεχνητό μέλος δεινοσαύρου από κινηματογραφικό στούντιο.

 

 

 

Ακόμη και το όνομα Κασουάριος θυμίζει όνομα δεινοσαύρου, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα μεγάλο πουλί που δεν μπορεί να πετάξει.

 

Αυτό το πόδι ανήκει στο είδος Casuarius casuarius johnsonii. Οι κασουάριοι μαζί με όλα τα πουλιά είναι στενοί απόγονοι των δεινοσαύρων και διατηρούν πολλά από τα χαρακτηριστικά τους, με το πόδι αυτό να είναι σίγουρα ενδεικτικό.

 

Η παλαιοντολόγος Sarah Davis, υποψήφια διδακτορικός στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Όστιν, δημοσίευσε την εικόνα στις 15 Ιανουαρίου για να τονίσει τις ομοιότητες μεταξύ των πτηνών και των δεινοσαύρων, προσθέτοντας hashtags όπως το #birdsaredinosaurs. 

 

Η επιστήμονας μελετά τη σχέση αυτή και λέει πως οι κασουάριοι κρύβουν πολύτιμες πληροφορίες για την ανατομία των εξαφανισμένων δεινοσαύρων.

 

 

 

Σε ένα δεύτερο tweet, η Davis εξήγησε ότι το πουλί αυτό είναι νεκρό και πως η φωτογραφία έχει ληφθεί στο εργαστήριό της.

 

Τα ενήλικα πουλιά του είδους μπορούν να μεγαλώσουν σε ύψος περίπου 2 μέτρων και να φτάσουν ακόμη και τα 80 κιλά.

 

Τα κεφάλια και οι λαιμοί τους φιλοξενούν φτερά σε λαμπερά χρώματα, και τα βαριά μυώδη πόδια τους μπορούν να δώσουν ισχυρά λακτίσματα, ικανά να ξεσκίσουν τη σάρκα του εχθρού ή και να σκοτώσουν.

 

 

 

 

 

Οι κασουάριοι, ιδιαίτερα τολμηροί και επιθετικοί, δεν θα διστάσουν να κλωτσήσουν ζώα ή και ανθρώπους αν αισθανθούν απειλή και τα νύχια τους είναι ένα εν δυνάμει φονικό όπλο.

 

Με το tweet της, η Davis ήθελε να κεντρίσει την περιέργεια των ανθρώπων για τη σχέση μεταξύ δεινοσαύρων και πουλιών.