Πρόωρο Hanami - Υπέροχο, αλλά λάθος που άνθισαν οι κερασιές στην Ιαπωνία από τώρα

Πρόωρο Hanami - Υπέροχο, αλλά λάθος που άνθισαν οι κερασιές στην Ιαπωνία από τώρα Facebook Twitter
0

Η πρόωρη άνθιση των κερασιών της Ιαπωνίας προκάλεσε σφοδρή έκπληξη. Το  θέαμα, γνωστό ως «Χανάμι», μπορεί να είναι όπως πάντα υπέροχο, αλλά εξελίσσεται μήνες νωρίτερα από το κανονικό.

Όμως η παρατήρηση του φαινομένου δεν είναι φυσιολογική, με αναφορές από εκατοντάδες τοποθεσίες γα άνθιση αρκετούς μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα.

Η ιστοσελίδα Weathernews ανέφερε ότι είχε λάβει περισσότερες από 350 αναφορές για πρόωρα άνθη, από το νοτιοδυτικό νησί Kyushu και  σε ολόκληρο το αρχιπέλαγος ως τα βόρεια της νήσου Χοκάιντο.

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι η εμφάνιση των λουλουδιών πιθανότατα συνδέεται με ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ιαπωνία τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων δύο ιδιαίτερα ισχυρών τυφώνων.

Ο Hiroyuki Wada, ένας εμπειρογνώμονας παρατηρητής των δέντρων της Ιαπωνίας, είπε ότι οι σφοδρές καταιγίδες έχουν απογυμνώσει πολλά δέντρα από τα φύλλα τους. Σκοπός των φύλλων μεταξύ άλλων είναι να απελευθερώνουν ορμόνες που εμποδίζουν την εμφάνιση μπουμπουκιών πριν την ώρα τους

Ο Wada είπε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NHK ότι ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός που ακολούθησε τους τυφώνες μπορεί επίσης να «εξαπάτησε» τα δέντρα και να τα οδήγησε σε ανθοφορία.

«Αυτό συνέβη και στο παρελθόν, αλλά δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι τέτοιο σε τέτοια κλίμακα», είπε.

Ενώ τα επηρεαζόμενα δέντρα δεν θα ανθίσουν για δεύτερη φορά, η πλειοψηφία τους δεν επηρεάστηκε και ως συνήθως τον επόμενο Μάρτιο και τον Απρίλιο η χώρα θα γεμίσει και πάλι λουλούδια.

«Τα μπουμπούκια που ανοίγουν τώρα δεν θα ανθίσουν την ερχόμενη άνοιξη», είπε τονίζοντας πως το πρόωρο φαινόμενο δεν θα επηρεάσει σημαντικά την κανονική ανθοφορία της άνοιξης.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM