Ο 81χρονος Ίαν ΜακΚέλεν θα παίξει ξανά τον Άμλετ - 50 χρόνια μετά την πρώτη του φορά

Ο 81χρονος Ίαν ΜακΚέλεν θα παίξει ξανά τον Άμλετ - 50 χρόνια μετά την πρώτη του φορά Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Στην ηλικία που οι περισσότεροι θεατρικοί ηθοποιοί τελειοποιούνται στον Βασιλιά Ληρ, ο 81χρονος Ίαν ΜακΚέλεν θα ξανασυστηθεί με τον, ίσως διασημότερο, ρόλο του Σαίξπηρ, εκείνον του Άμλετ.

Ο ΜακΚέλεν, ο οποίος για πρώτη φορά ερμήνευσε το ρόλο του πρίγκιπα της Δανιμαρκίας πριν από μισό αιώνα, αποκάλυψε τις προθέσεις του στα social media του: «Νιώθω τυχερός που δουλεύω ξανά, χάρη στην αισιοδοξία που εμπνέει του Μπιλ Κενράιτ και την πρόκληση του Σον Ματίας να ξανα-εξετάσω τον Άμλετ, 50 χρόνια από την πρώτη μου φορά. Οπότε, τώρα θα συναντηθούμε ξανά. Δεν ξέρω το πότε, όμως ξέρω το πού: Στο Theatre Royal του Γουίνδσορ» έγραψε στο Twitter ο πολύπειρος ηθοποιός, o οποίος θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρισμένους ηθοποιούς θεάτρου στη Βρετανία, αλλά έχει παίξει και σε μπλοκμπάστερ, από τον «Άρχοντ των Δαχτυλιδιών» μέχρι το «X-Men».


Ο Άμλετ είναι μια τραγωδία πέντε πράξεων που ο Σαίξπηρ έγραξε μεταξύ 1599 και 1601. Το πλήρες έργο είναι σωματικά απαιτητικό για τους ηθοποιούς και τεράστιας διάρκειας για τους θεατές - η πλήρης εκδοχή του έργου στη μεγάλη οθόνη, το 1996, από τον Κένεθ Μπράνα ειχε διάρκεια άνω των τεσσάρων ωρών.

O Άμλετ είναι ένας παραδοσιακά γνωστός ρόλος για νεότερους ηθοποιούς -οι ακαδημαϊκοί ερίζουν για το αν ο χαρακτήρας είναι 30 ετών όπως αναφέρεται κάποια στιγμή στο έργο ή κατά πολύ νεότερος όπως υποδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του- ενώ ο Βασιλιάς Ληρ, τον οποίο ο ΜακΚέλεν έχει ενσαρκώσει τρεις φροές, είναι η κορυφή για τους πιο ηλικιωμένους ηθοποιούς.

Ο 81χρονος Ίαν ΜακΚέλεν θα παίξει ξανά τον Άμλετ - 50 χρόνια μετά την πρώτη του φορά Facebook Twitter
Ο Σερ Ίαν ΜακΚέλεν και η Σούζαν Φλίτγουντ στον Άμλετ, σκηνοθεσίας Ρόμπερτ Τσέτγουιν, το 1971 - Donald Cooper/Alamy Stock Photo

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Theatre Royal Windsor, οι πρόβες θα αρχίσουν στις 29 Ιουνίου, όμως παραμένει άγνωστο πότε και πώς το θέατρο θα ανοίξει αυλαία. Όπως προσθέτει η ανακοίνωση, περισσότερες πληροφορίες για τις ημερομηνίες και τα εισιτήρια θα γνωστοποιηθούν όταν η κυβέρνηση εκδόσει τις νέες οδηγίες για το άνοιγμα των θεάτρων.

Τα εδώ και μήνες «λουκέτα» στο χώρο των τεχνών, σε μια προσπάθεια να καμφθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, έχει πλήξει πολύ σκληρά τη διάσημη βρετανική βιομηχανία θεαμάτων, με πολλά θέατρα να φοβούνται την πτώχευση, ακόμα και το οριστικό κλείσιμό τους.

Με πληροφορίες από CNN/Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM