Απεργία την Πρωτομαγιά

Τον θρόνο της εταιρείας από τον αδελφό της διεκδικεί η κληρονόμος της Korean Air που είχε επιτεθεί σε φροντιστή εν πτήσει

Τον θρόνο της εταιρείας από τον αδελφό της διεκδικεί η κληρονόμος της Korean Air που είχε επιτεθεί σε φροντιστή εν πτήσει Facebook Twitter
0

Πέντε χρόνια μετά την καταδίκη της εξαιτίας του αμόκ που την είχε καταλάβει μέσα στο αεροπλάνο όταν ένας φροντιστής δεν της σέρβιρε «σωστά» τα φιστίκια, η κόρη του αποθανόντος προέδρου της Korean Air διεκδικεί τον θρόνο της εταιρείας εν μέσω κορωνοϊού

Το 2015, η Τσο Χιουν Α, η 40χρονη τότε κόρη του επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας Korean Air έγινε γνωστή παγκοσμίως ως «η γυναίκα που έπαθε αμόκ εν ώρα πτήσης για κάτι φιστίκια» για να καταδικαστεί στη συνέχεια σε φυλάκιση ενός έτους.

Η κατηγορία ήταν ότι υποχρέωσε το αεροπλάνο να επιστρέψει στη θύρα αναχώρησής του ενώ είχε μόλις απογειωθεί και στη συνέχεια πέταξε έξω με τις κλωτσιές έναν φροντιστή που της είχε σερβίρει φιστίκια σε πλαστική συσκευασία αντί για πιάτο.

Πέντε χρόνια αργότερα, έχει εμπλακεί σε μια μάχη εξουσίας με τον αδελφό της Τσο Γον Τάε με στόχο να τον εκθρονίσει από τον θρόνο του επιχειρηματικού κολοσσού Hanjin, τον οποίο κατέλαβε μετά τον περσινό θάνατο του πατέρα τους.

Η εταιρεία δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο τα τελευταία χρόνια. Ο εφοπλιστικός κλάδος της χρεοκόπησε το 2017 ενώ η Korean Air παρουσιάζει ζημιά της τάξεως των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία πέντε χρόνια. Σύμφωνα με κάποιους αναλυτές, η επίδραση του κορωνοϊού είναι πολύ πιθανό να την σπρώξει πέρα από την άκρη του γκρεμού όπου βρίσκεται.

Το ζήτημα της διαδοχής αναμένεται να διευθετηθεί στη σύσκεψη των μετόχων που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Το 2018 είχε απασχολήσει τις αρχές και η μικρότερη αδελφή της, Τσο Χιουν Μιν, η οποία είχε καταβρέξει με νερό ένα στέλεχος της εταιρείας, επειδή δεν της άρεσε η ιδέα που της είχε προτείνει για μια τηλεοπτική διαφήμιση.

Με στοιχεία από τους Times

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM