Πέθανε το μοντέλο και ακτιβίστρια Mama Cax

Πέθανε το μοντέλο και ακτιβίστρια Mama Cax Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 30 ετών η Mama Cax, μοντέλο και ακτιβίστρια

Η Cax, που το όνομά της ήταν Cacsmy Brutus, πέθανε τη Δευτέρα στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανάρτηση της οικογένειάς της στο Instagram. Η Cax που είχε χάσει το πόδι της μετά από από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του πνεύμονα και των οστών κατά τη διάρκεια της εφηβείας της, υπήρξε ισχυρή υποστηρίκτρια της συμμετοχής των έγχρωμων και των ΑμεΑ γυναικών στη μόδα. 

«Θα την υποτιμούσαμε αν λέγαμε πως ήταν μαχήτρια», ανέφερε μεταξύ άλλων η οικογένειά της. H Cax έγινε γνωστή από το μπλογκ που διατηρούσε, στο οποίο έγραψε με ευθύτητα και ειλικρίνεια για ζητήματα αναπηρίας, ενώ αναφερόταν στη μόδα, τα ταξίδια και το lifestyle.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mama Cāx ?? (@mamacax) στις


Αργότερα απέκτησε φήμη για το ξεχωριστό στυλ της και για το ότι διακοσμούσε το προσθετικό μέλος της. Όπως είχε δηλώσει στο Dazed and Confused νωρίτερα φέτος, ήταν ο δικός της τρόπος ώστε να μάθει «να το βλέπει σαν ένα κομμάτι τέχνης και όχι σαν κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπομαι».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mama Cāx ?? (@mamacax) στις


Τα τελευταία χρόνια η Cax συνεργάστηκε με μεγάλους οίκους όπως οι Sephora, Asos και Tommy Hilfiger, ενώ πέρυσι βρέθηκε στο εξώφυλλο της Teen Vogue.

Φέτος συμμετείχε και στις δύο εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, ενώ πήρε μέρος και στην επίδειξη μόδα της Savage x Fenty, που ανήκει στη Rihanna. Η δημοφιλής τραγουδίστρια αποχαιρέτησε την Cax με μήνυμά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αναπαύσου εν ειρήνη, αδερφή», έγραψε αναγνωρίζοντας τον δυναμισμό της και το ότι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM