Ντουμπάι: O τραγουδιστής των 1975 φίλησε άνδρα φαν σε συναυλία, αψηφώντας τους νόμους των ΗΑΕ

Ντουμπάι: O τραγουδιστής των 1975 φίλησε άνδρα φαν σε συναυλία, αψηφώντας τους νόμους των ΗΑΕ Facebook Twitter
Φωτογραφία: The 1975/Instagram
2

O Matt Healy, τραγουδιστής των The 1975, φίλησε στο στόμα άνδρα φαν του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια συναυλίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ενώ η ομοφυλοφιλία στη χώρα τιμωρείται με φυλάκιση. 

Η συναυλία ήταν η πρώτη της βρετανικής μπάντας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με το Rolling Stone, όταν ο Matt Healy τραγούδησε το Loving Someone κατέβηκε από τη σκηνή, αγκάλιασε έναν άντρα και τον φίλησε στο στόμα και το κοινό τον αποθέωσε.

Όπως φάνηκε σε βίντεο που τράβηξαν θεατές της συναυλίας και ανέβασαν στο Twitter, o Matt Healy, είπε στους γκέι ακροατές του συγκροτήματος ότι τους αγαπάει και πως ο θεός τους αγαπάει. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης δέκα ετών. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει τους Βρετανούς ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει συλλήψεις για φιλιά σε δημόσιο χώρο.

Τα βίντεο δείχνουν το συγκρότημα να παίζει με φόντο στα χρώματα του ουράνιου τόξου ενώ, σε ένα σημείο της συναυλίας, ο Matt Healy αφήνει τη σκηνή για να φιλήσει τον άνδρα στο ακροατήριο. Μιλώντας από τη σκηνή ο Healy ακούγεται να λέει. «Σε αγαπάω αδερφέ. Είμαστε όλοι άνθρωποι, έτσι; Αν είσαι γκέι σε αγαπάω, και ο θεός σε αγαπάει». 

 

Μετά τη συναυλία ο Matt Healy έγραψε στο Twitter: «Σε ευχαριστώ Ντουμπάι ήταν τόσο καταπληκτικά. Δεν νομίζω ότι θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε λόγω της "συμπεριφοράς" μου, αλλά ξέρετε ότι σας αγαπώ και θα το έκανα ξανά εάν είχα την ευκαιρία... Αλλά ποιος ξέρει ίσως μας αφήσουν να ξαναέρθουμε, περιμένοντας και βλέπουμε».

Μία ανάρτηση στο Twitter, με κοντινά πλάνα από το επίμαχο φιλί αφαιρέθηκε καθώς ακροατές των The 1975 υποστήριξαν πως θα μπορούσε να έθετε σε κίνδυνο τον άνδρα. Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας αυτός ήταν από το Ντουμπάι. 

Τα μέλη του συγκροτήματος The 1975 δεν είναι η πρώτη φορά που τάσσονται ανοιχτά υπέρ των δικαιωμάτων των LGBTQ ανθρώπων, αφού πέρυσι έδωσαν χρήματα για να ανοίξει το πρώτο LGBTQ κέντρο του Λονδίνου και ο Matt Healy μίλησε κατά του μισογυνισμού όταν παρέλαβε το βραβείο στα φετινά Βρετανικά Μουσικά Βραβεία.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ/Guardian/Rolling Stone

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βενετία, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης τυλίγει το ελληνικό περίπτερο με αλυσίδες

Πολιτισμός / Στη Βενετία, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης τυλίγει το ελληνικό περίπτερο με αλυσίδες

Αλυσίδες, κόκκινο νέον, Frankie Goes to Hollywood και ο Ζακ Κωστόπουλος μέσα στο ελληνικό περίπτερο της Βενετίας. Με το Escape Room, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης δεν στήνει απλώς μια εντυπωσιακή εγκατάσταση, αλλά ένα δωμάτιο απόδρασης για την ίδια την ελληνική εικόνα.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Sylvia Sleigh ζωγράφισε γυμνά σώματα χωρίς να τα κάνει λάφυρα

Πολιτισμός / Η Sylvia Sleigh ζωγράφισε γυμνά σώματα χωρίς να τα κάνει λάφυρα

Μια μικρή έκθεση στο Λονδίνο φέρνει ξανά στο φως το The Bridge, έναν σπάνια ιδωμένο πίνακα της Sylvia Sleigh από το 1963: μια νεοϋορκέζικη απάντηση στην Κοιμωμένη Αφροδίτη και μια υπενθύμιση ότι η Ουαλή ζωγράφος άλλαξε το γυμνό σώμα στην τέχνη χωρίς να του αφαιρέσει την ομορφιά, την επιθυμία ή την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Steven Meisel: Το εκθαμβωτικά αγενές Λονδίνο της Stella Tennant, της Bella Freud και της Isabella Blow

Πολιτισμός / Πληθωρικές υπάρξεις και ευδαίμονες μελαγχολικοί: Τα σπάνια πορτρέτα του Στίβεν Μάιζελ από το Λονδίνο των 90s

Στο Photo London 2026, ο Στίβεν Μάιζελ επιστρέφει στο Λονδίνο των 90s: η Στέλλα Τέναντ, η Μπέλα Φρόιντ, η Πλαμ Σάικς, η Όνορ Φρέιζερ και η Ιζαμπέλα Μπλόου επιστρέφουν ως πληθωρικές υπάρξεις και ευδαίμονες μελαγχολικοί, μέσα από τη θρυλική σειρά "Anglo-Saxon Attitude" της British Vogue. Μια σπάνια έκθεση για τη στιγμή που η μόδα είχε ακόμη αγένεια, αριστοκρατική παραμόρφωση και καθαρό μαγνητισμό.
THE LIFO TEAM
Όταν η διαφθορά αγοράζει Πικάσο: Η Μαλαισία ανέκτησε έργα τέχνης του σκανδάλου 1MDB

Πολιτισμός / Οι Πικάσο και Μιρό που αγοράστηκαν με κλεμμένο δημόσιο χρήμα επιστρέφουν στη Μαλαισία

Η Μαλαισία ανέκτησε τέσσερα έργα τέχνης που φέρονται να αγοράστηκαν με χρήματα από το σκάνδαλο 1MDB, ανάμεσά τους έργα των Πάμπλο Πικάσο και Ζοάν Μιρό. Τα έργα θα παραδοθούν στην Εθνική Πινακοθήκη της χώρας, ενώ οι αρχές αναζητούν ακόμη πίνακες των Ματίς, Πικάσο και Νταλί.
THE LIFO TEAM
Ο Χρήστος Στέργιογλου και ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026 με τις «ΙΑΧΕΣ» των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα

Πολιτισμός / Η παράσταση «ΙΑΧΕΣ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026

Στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026, που διευθύνει ο Willem Dafoe, θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΙΑΧΕΣ» των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική στιγμή εξωστρέφειας για την ελληνική δραματουργία.
THE LIFO TEAM
Τι θα γινόταν αν ένα μουσείο έπαιρνε στα σοβαρά τα παιδιά;

Πολιτισμός / Τι θα γινόταν αν ένα μουσείο έπαιρνε στα σοβαρά τα παιδιά;

Το KinderKunstLabor στο Σανκτ Πόλτεν της Αυστρίας δεν είναι ούτε παιδότοπος ούτε κλασικό μουσείο. Είναι ένας χώρος σύγχρονης τέχνης για παιδιά έως 12 ετών, που σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή παιδιών από νηπιαγωγεία και σχολεία.
THE LIFO TEAM
Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί

Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ εμφανίστηκαν μαζί στην πρεμιέρα της νέας 3D συναυλιακής ταινίας της Hit Me Hard and Soft: The Tour. Η ταινία, που συν-σκηνοθέτησε η Άιλις με τον Τζέιμς Κάμερον, βγαίνει στις αίθουσες στις 8 Μαΐου.
THE LIFO TEAM
Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα πρωταγωνιστήσει στο νέο φιλμ του Άρι Άστερ

Πολιτισμός / Η Σκάρλετ Γιόχανσον περνά από τους δεινόσαυρους στον κόσμο του Άρι Άστερ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα πρωταγωνιστήσει στο Scapegoat, τη νέα ταινία του Άρι Άστερ για την A24. Ο δημιουργός των Hereditary, Midsommar και Beau Is Afraid επιστρέφει με πρωτότυπο σενάριο και ένα ακόμη μυστικό project, χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για την πλοκή.
THE LIFO TEAM
«Η τέχνη της Ρωσίας είναι αίμα»: Οι Pussy Riot μπλόκαραν το ρωσικό περίπτερο στη Βενετία

Πολιτισμός / «Η τέχνη της Ρωσίας είναι αίμα»: Οι Pussy Riot μπλόκαραν το ρωσικό περίπτερο στη Βενετία

Οι Pussy Riot και η FEMEN διαδήλωσαν έξω από το ρωσικό περίπτερο της Μπιενάλε Βενετίας, καθυστερώντας την πρόσβαση για περίπου μισή ώρα. Η επιστροφή της Ρωσίας στη διοργάνωση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις.
THE LIFO TEAM
Σαρλότ Γκενσμπούρ, Έντγκαρ Ραμίρες και Άναμπελ Γουάλις σε σατιρική κωμωδία με φόντο την Αντίπαρο

Πολιτισμός / Πλούσιοι, φάρσες και χάος στην Αντίπαρο: Η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου μοιάζει με ελληνικό εφιάλτη πολυτελείας

Σε μια πολυτελή βίλα στην Αντίπαρο, οι ειδυλλιακές διακοπές μιας παρέας πλούσιων Βρετανών μετατρέπονται σε χάος, όταν μια φάρσα πάει θεαματικά στραβά. Το Oh, How Fun!, η νέα σατιρική κωμωδία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, θα παρουσιαστεί στο Marché du Film των Καννών, με πρωταγωνιστές τη Σαρλότ Γκενσμπούρ, τον Έντγκαρ Ραμίρες και την Άναμπελ Γουάλις.
THE LIFO TEAM
Η Ροσαλία μετατρέπει την pop αρένα σε όπερα, μπαλέτο και τελετουργία

Πολιτισμός / Η Ροσαλία αποθεώνεται από τις κριτικές για το Lux Tour στο Λονδίνο

Οι δύο sold out εμφανίσεις της Ροσαλία στο O2 του Λονδίνου προκάλεσαν ενθουσιώδεις κριτικές, με το Lux Tour να περιγράφεται ως ένα απαιτητικό, θεαματικό και ασυνήθιστα φιλόδοξο pop show που ενώνει όπερα, μπαλέτο, techno ένταση, θρησκευτική εικονογραφία και την κλίμακα μιας μεγάλης συναυλιακής υπερπαραγωγής.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια