Ντουμπάι: O τραγουδιστής των 1975 φίλησε άνδρα φαν σε συναυλία, αψηφώντας τους νόμους των ΗΑΕ

Ντουμπάι: O τραγουδιστής των 1975 φίλησε άνδρα φαν σε συναυλία, αψηφώντας τους νόμους των ΗΑΕ Facebook Twitter
Φωτογραφία: The 1975/Instagram
2

O Matt Healy, τραγουδιστής των The 1975, φίλησε στο στόμα άνδρα φαν του συγκροτήματος κατά τη διάρκεια συναυλίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ενώ η ομοφυλοφιλία στη χώρα τιμωρείται με φυλάκιση. 

Η συναυλία ήταν η πρώτη της βρετανικής μπάντας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με το Rolling Stone, όταν ο Matt Healy τραγούδησε το Loving Someone κατέβηκε από τη σκηνή, αγκάλιασε έναν άντρα και τον φίλησε στο στόμα και το κοινό τον αποθέωσε.

Όπως φάνηκε σε βίντεο που τράβηξαν θεατές της συναυλίας και ανέβασαν στο Twitter, o Matt Healy, είπε στους γκέι ακροατές του συγκροτήματος ότι τους αγαπάει και πως ο θεός τους αγαπάει. Η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης δέκα ετών. Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει τους Βρετανούς ότι στο παρελθόν έχουν υπάρξει συλλήψεις για φιλιά σε δημόσιο χώρο.

Τα βίντεο δείχνουν το συγκρότημα να παίζει με φόντο στα χρώματα του ουράνιου τόξου ενώ, σε ένα σημείο της συναυλίας, ο Matt Healy αφήνει τη σκηνή για να φιλήσει τον άνδρα στο ακροατήριο. Μιλώντας από τη σκηνή ο Healy ακούγεται να λέει. «Σε αγαπάω αδερφέ. Είμαστε όλοι άνθρωποι, έτσι; Αν είσαι γκέι σε αγαπάω, και ο θεός σε αγαπάει». 

 

Μετά τη συναυλία ο Matt Healy έγραψε στο Twitter: «Σε ευχαριστώ Ντουμπάι ήταν τόσο καταπληκτικά. Δεν νομίζω ότι θα μας επιτρέψουν να επιστρέψουμε λόγω της "συμπεριφοράς" μου, αλλά ξέρετε ότι σας αγαπώ και θα το έκανα ξανά εάν είχα την ευκαιρία... Αλλά ποιος ξέρει ίσως μας αφήσουν να ξαναέρθουμε, περιμένοντας και βλέπουμε».

Μία ανάρτηση στο Twitter, με κοντινά πλάνα από το επίμαχο φιλί αφαιρέθηκε καθώς ακροατές των The 1975 υποστήριξαν πως θα μπορούσε να έθετε σε κίνδυνο τον άνδρα. Ωστόσο δεν έχει ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας αυτός ήταν από το Ντουμπάι. 

Τα μέλη του συγκροτήματος The 1975 δεν είναι η πρώτη φορά που τάσσονται ανοιχτά υπέρ των δικαιωμάτων των LGBTQ ανθρώπων, αφού πέρυσι έδωσαν χρήματα για να ανοίξει το πρώτο LGBTQ κέντρο του Λονδίνου και ο Matt Healy μίλησε κατά του μισογυνισμού όταν παρέλαβε το βραβείο στα φετινά Βρετανικά Μουσικά Βραβεία.

Με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ/Guardian/Rolling Stone

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια