Το "Pretty Woman" είναι από τις κορυφαίες ρομαντικές κομεντί που εκτόξευσαν την καριέρα της Τζούλια Ρόμπερτς και έμειναν στην ιστορία για το ρομαντικό τέλος, τις χαρακτηριστικές σκηνές και την υπέροχη μουσική. 

 

Ωστόσο, σχεδόν 30 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της επιτυχημένης ταινίας, ποια είναι η γνώμη της πρωταγωνίστριας; 

 

Με αφορμή συνέντευξή της στον Guardian για τη συμμετοχή της στην ταινία "Ben is Back", η δημοφιλής ηθοποιός εξέφρασε την άποψη ότι μία τέτοια ταινία δεν θα ήταν δυνατόν να γυριστεί σήμερα για διάφορους λόγοτυς.  

 

«Δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να γυριστεί αυτή η ταινία σήμερα, σωστά;», είπε η ηθοποιός και συνέχισε, εξηγώντας: «Υπάρχουν τόσα κενά στην πλοκή και τόσες σεναριακές τρύπες, παρ΄όλα αυτά δεν πιστεύω πως όλα αυτά τα κενά δεν αφήνουν τον κόσμο να την απολαύσει ακόμη και σήμερα».

 

Η Ρόμπερτς γνωρίζει τις αρνητικές κριτικές που είχε εισπράξει η ταινία για τη μη ρεαλιστική απεικόνιση της ζωής των εκδιδομένων γυναικών, ενώ είναι γνωστό ότι ήταν εκείνη που δέχθηκε τον ρόλο, όταν τουλάχιστον 8 συνάδελφοι της τον είχαν απορρίψει, γι' αυτό και τόσο ο δημοσιογράφος όσο και χρήστες των social media απόρησαν με αυτή της την τοποθέτηση. Πάντως, εκείνη φρόντισε να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους είχε δεχθεί τον ρόλο. 

 

«Δεν έχει να κάνει με το ταλέντο, ειδικά στην αρχή. Αφορά την καλή σου τύχη και το να είσαι αρκετά έξυπνος για να κάνεις κάτι με όλη αυτή την καλή τύχη», απάντησε η ηθοποιός. Η ίδια αποκάλυψε και την αρχική της άποψη για την επίσης επιτυχημένη ταινία "Μια βραδιά στο Notting Hill", λέγοντας ότι αρχικά δεν της άρεσε καθόλου το σενάριο. 


«Δεν ήθελα να την κάνω αυτή την ταινία! Το όλο στόρι της μου φαινόταν απαίσιο: ότι δηλαδή θα υποδύεσαι τη μεγαλύτερη ηθοποιό του κόσμου και μετά θα ερωτεύεσαι τον ιδιοκτήτη ενός βιβλιοπωλείου; Ε, όχι!», δήλωσε χαρακτηριστικά, αλλά συμπλήρωσε ότι πείστηκε να γυρίσει την ταινία όταν γνώρισε τους παραγωγούς της και κατάλαβε το σκεπτικό και το συναίσθημα που έβγαζε το φιλμ. 

 

Με στοιχεία από τον Guardian