Η Αντζελίνα Τζολί προχώρησε σε μια δήλωση που φέρεται να προαναγγέλλει την εμπλοκή της με την πολιτική. Πολλά αμερικανικά μίντια κάνουν μάλιστα λόγο και για διεκδίκηση της προεδρίας των ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με το BBC, η ηθοποιός του Χόλιγουντ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι το σκέφτεται... Σε συνέντευξή της στην εκπομπή του βρετανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου Today, η Τζολί είπε ότι πριν από 20 χρόνια θα απέρριπτε την ιδέα αλλά τώρα θα δραστηριοποιούνταν σε όποιον χώρο θεωρούνταν απαραίτητη.

 

Η Τζολί, η οποία είναι Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, είναι ακτιβίστρια σε πολλούς τομείς: από το προσφυγικό ως την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας και την προστασία της φύσης.

 

Στη συνέντευξή της στην εκπομπή του Τζάστιν Γουέμπ συζήτησε για μια σειρά θεμάτων, ανάμεσά τους και για την αμερικανική πολιτική, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την σεξουαλική βία και την παγκόσμια προσφυγική κρίση.

 

Όταν ο δημοσιογράφος τη ρώτησε αν σκέφτεται μελλοντικά να εμπλακεί στην πολιτική, η Τζολί απάντησε: «Αν με ρωτάγατε πριν από 20 χρόνια, θα γέλαγα...Πάντα λέω ότι θα πάω εκεί που με χρειάζονται. Δεν ξέρω αν ταιριάζω στον χώρο της πολιτικής, αλλά πάλι θα αστειευόμουν αν έλεγα ότι δεν έχω κρυμμένα μυστικά».

 

«Είμαι ικανή να συνεργαστώ με κυβερνήσεις και με στρατιωτικούς και επομένως είμαι σε μια πολύ ενδιαφέρουσα θέση από την οποία  μπορώ να κάνω πολλά»

 

Όταν ο Τζάστιν Γουέμπ είπε πως αυτό σημαίνει πως το όνομά της θα μπορούσε να βρίσκεται στη λίστα με τους 30-40 υποψήφιους των Δημοκρατικών για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος, δεν απάντησε αρνητικά αλλά αρκέστηκε να πει «σας ευχαριστώ».

 

Η Τζολί είναι μια από τους πολλούς προσκεκλημένους του Γουέμπ που αναλαμβάνουν εκ περιτροπής τον ρόλο του αρχισυντάκτη της εκπομπής για το διάστημα 22 Δεκεμβρίου--1η Ιανουαρίου.

 

Η ηθοποιός αναφέρθηκε επίσης στις δυσκολίες της παρακολούθησης των δραστηριοτήτων των παιδιών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας ότι, όπως όλοι οι γονείς, ούτε εκείνη μπορεί να ελέγξει απόλυτα όλα αυτά στα οποία εκτίθενται τα παιδιά της.

 

«Υπάρχουν συγκεκριμένα πραγματικά γεγονότα στα οποία εκτίθενται οι έφηβοι και επίσης η γενιά μας δεν αντιλαμβάνεται τα μισά από αυτά που κάνουν με τα τεχνολογικά μέσα για να μπορούν να μας ξεφεύγουν εύκολα», είπε η ηθοποιός η οποία είναι μητέρα έξι παιδιών. 

 

Με πληροφορίες από ΒΒC/ ΑΠΕ-ΜΠΕ