Ο Έλβις Κοστέλο αποκάλυψε πως πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου και ακύρωσε την περιοδεία του

Ο Έλβις Κοστέλο αποκάλυψε πως πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου και ακύρωσε την περιοδεία του Facebook Twitter
0

Ο Έλβις Κοστέλο ακύρωσε σήμερα τις υπόλοιπες συναυλίες της ευρωπαϊκής περιοδείας του για να αναρρώσει από την επέμβαση αφαίρεσης ενός «άκρως επιθετικού όγκου». 

Αν και ο διάσημος τραγουδιστής και στιχουργός υποβλήθηκε σε εγχείριση τον Μάιο, αποφάσισε να προχωρήσει κανονικά με την περιοδεία του και να δώσει τις συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο. 

«Το πνεύμα υπήρξε παραπάνω από πρόθυμο», εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε. «Ωστόσο πρέπει τώρα να αποδεχθώ πως θα μου πάρει περισσότερο χρόνο, από όσο ευχόμουν, το να ανακτήσω πλήρως τις δυνάμεις μου», προσθέτει.


Ο 63χρονος μουσικός, που είναι γνωστός μεταξύ άλλων για τα τραγούδια «Oliver's Army», «Shipbuilding», «I want you», «She» και «I Can't Stand Up For Falling Down», συγκαταλέγεται στους πιο επιδραστικούς και παραγωγικούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Μέσα στα χρόνια έχει συνεργαστεί με τους Πωλ ΜακΚάρτνεϋ, Green Day και Μπέρτ Μπαχαράχ, ενώ το 2003 ήταν υποψήφιος στα Όσκαρ για το «The Scarlet Tide» από την ταινία «Cold Mountain» με την Νικόλ Κίντμαν. Τον επερχόμενο Οκτώβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 31ο άλμπουμ της καριέρας του. 

 

«Πριν από έξι εβδομάδες μου τηλεφώνησε ο γιατρός και μου λέει, "Πρέπει να αρχίσεις να παίζει Λόττο". Όπως μου εξήγησε, σπάνια έως και ποτέ, δεν έτυχε να ξαναδεί έναν τόσο μικρό αλλά τόσο επιθετικό καρκινικό όγκο, που να μπορεί να νικηθεί με μόνο ένα χειρουργείο. Ανακουφίστηκα και ενθουσιάστηκα που θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την ευρωπαϊκή περιοδεία. Οι μετεγχειρητικές οδηγίες για τέτοιες επεμβάσεις συστήνουν τρεις με τέσσερις εβδομάδες ανάρρωσης ανάλογα με το αν επιστρέφεις σε δουλειά γραφείου ή σε κάτι που χρειάζεται σωματική εργασία ή ταξίδια», εξηγεί στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως τελικά τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε.

Ο Έλβις Κοστέλο αποκάλυψε πως πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου και ακύρωσε την περιοδεία του Facebook Twitter
Με την σύζυγό του, Diana Krall, παντρεύτηκαν το 2003. (EPA/PAUL BUCK)

«Το πνεύμα υπήρξε παραπάνω από πρόθυμο αλλά πρέπει τώρα να αποδεχθώ πως θα μου πάρει περισσότερο χρόνο, από όσο ευχόμουν, να ανακτήσω πλήρως τις δυνάμεις μου. Γι' αυτό πρέπει να ακυρώσω τις υπόλοιπες συναυλίες της περιοδείας», λέει ο Έλβις Κοστέλο, συμβουλεύοντας ταυτόχρονα τους θαυμαστές του να ζητούν άμεσα βοήθεια αν ανησυχούν για κάτι στην υγεία τους. 

«Να προσέχετε πολύ τους αγαπημένους σας αλλά κύριοι, μιλήστε στους φίλους σας -θα διαπιστώσετε πως δεν είστε μόνοι- ζητείστε βοήθεια από τον γιατρό σας αν έχετε αμφιβολίες ή αν χρειάζεται και λειτουργήστε όσο πιο σβέλτα μπορείτε σε αυτά τα θέματα. Μπορεί να σας σώσει τη ζωή. Πιστέψτε με, είναι καλύτερο από το να παίζετε ρουλέτα», καταλήγει. 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ