Με αφορμή τις παρατυπίες στην άδεια του Kontra Channel, η Αυριανή και το Kontra δίνουν ένα συναρπαστικό mutlimedia ρεσιτάλ. Το παρακολουθούμε με έξαψη!

Στην αρχή ήταν ο καλτ τηλεοπτικός σταθμός Τηλεφώς. Μετά τη συχνότητα πήρε ο Γ. Κουρής της Αυριανής και έφτιαξε το Kontra - ένα κανάλι που δε βλέπεται ούτε για πλάκα. Και στο τέλος έγινε αυτό:

"Πρόστιμο 15.000 ευρώ στο τηλεοπτικό κανάλι ΚΟΝΤΡΑ (πρώην ΤΗΛΕΦΩΣ) αποφάσισε το ΕΣΡ, διότι ο σταθμός ενώ δηλώνει "μη ενημερωτικός" έχει ενημερωτικές εκπομπές.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία των μελών του ΕΣΡ, ο νόμος 3592/2007 στο α.5 παρ.13 ορίζει ότι μόνο μια φορά γίνεται η δήλωση σχετικά με τον χαρακτήρα ενός σταθμού - ως ενημερωτικού ή μη - και δεν μπορεί να γίνει μεταβολή εκ των υστέρων." [απ' το mediablog.gr]

Μετά απ' όλα αυτα στήθηκε τρελό πανηγύρι στις επιχειρήσεις του κυρίου Κουρή. Νιώθωντας οσιομάρτυρας και πιστεύοντας πως το φιμώνουν επειδή ενοχλεί η μηδαμινή θεαματικότητά και επιδραστικότητά του, ο εκδότης/καναλάρχης τα έβαλε με όλους όσους του τη σπάνε: με τη νέμεσή του τον κύριο Αλαφούζο (τα υπονοούμενα δίνουν και παίρνουν), με την κυβέρνηση (μας καλεί να την καταψηφίσουμε αλλιώς είμαστε τρελοί) και με το Ε.Σ.Ρ. και συγκεκριμένα με τον πρόεδρό του.

 

Είναι αλήθεια πως το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο έχει πάρει δεκάδες αμφιλεγόμενες αποφάσεις (έχει πολύ συντηρητικά μέλη), αυτή τη φορά όμως έβαλε ένα μάλλον μικρό πρόστιμο -μόνο 15.000- στηριζόμενο όχι σε προσωπικές απόψεις αλλά στο νόμο.

Το χάιλάιτ φυσικά είναι η πρόσφατη εμφάνιση του κυρίου Κουρή στο κανάλι: μια εμφάνιση που ξύπνησε αναμνήσεις απ' τα '90ς, τότε που ο Βασίλης Λεβέντης έβλεπε να του κλείνουν το κανάλι στον αέρα και ευχόταν να πάθουν καρκίνο οι κυβερνώντες.

Το απόσπασμα (τώρα που το σκεφτόμαστε συνδυάζει το καλτ κλείσιμο του καναλιού του Λεβέντη με τη δραματική μετάδοση του ραδιοσταθμού του Πολυτεχνείου) ξεκινά μετά το δεύτερο λεπτό.

 

 

Αν κανείς αναλογιστεί πως εκτός απ' τον κύριο Κουρή στο σόου μανίας καταδίωξης συμμετέχουν και οι Τέρενς Κουίκ (ως παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου του Kontra) και Γιώργος Τράγκας (ως σχολιαστής), το απόσπασμα είναι triple whammy!  

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr