Σάλος στο γαλλικό "The Voice" με την αποχώρηση παίκτριας για πολιτικούς λόγους

Σάλος στο γαλλικό "The Voice" με την αποχώρηση παίκτριας για πολιτικούς λόγους Facebook Twitter
2

Η 22χρονη Mennel Ibtissem, γαλλο-αραβικής καταγωγής, επέλεξε πριν από λίγες μέρες να εμφανιστεί στο γαλλικό "The Voice" με τη μαντίλα της.

Κανείς από τους κριτές -μεταξύ των οποίων και οι σούπερσταρ της γαλλικής ποπ Πασκάλ Ομπισπό και Ζαζί- δεν έδειξαν να εκπλήσσονται από την εμφάνιση της, δηλώνοντας πραγματικά ενθουσιασμένοι με το ταλέντο της νεαρής τραγουδίστριας. 

Όμως, λίγες μέρες μετά η νεαρή αναγκάστηκε αποχωρήσει από το talent show καθώς κάποιοι ανέσυραν κάποιες παλιές αναρτήσεις της στο Facebook και συγκεκριμένα από το 2016, στα οποία η Ibtissem αναφερόταν στα πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Νίκαια, αλλά και σε ναό γεμάτο πιστούς στη Νορμανδία. 

Σε αυτά τα posts η νεαρή δήλωνε ότι οι πραγματική τρομοκρατία πηγάζει από το κράτος και τη γαλλική κυβέρνηση και φυσικά αυτό ήταν αρκετό για να προκληθεί σκάνδαλο στους κόλπους του talent show.

Αν και η ίδια ζήτησε συγνώμη γι' αυτές τις παλαιότερες τοποθετήσεις της, χρήστες των social media, παρατηρούσαν με σκεπτικισμό ότι ο πατέρας της κοπέλας είναι τουρκο-ιρανικής καταγωγής, η μητέρα της είναι Μαροκο-αλγερινή και ότι αυτό συνιστά ένα εκρηκτικό μείγμα ανατροφής και βιωμάτων. 

Την ίδια στιγμή, ο Τύπος με αιχμηρά άρθρα, όπως αυτό της εφημερίδας Haaretz, επισήμαιναν ότι "το ανατέλλον άστρο του Γαλλικού The Voice προπαγανδίζει ανοιχτά και ατιμώρητα υπέρ της τρομοκρατίας".

Η έκταση που πήρε το ζήτημα της καταγωγής της, οι παλαιότερες αναρτήσεις της στο Facebook, καθώς και το ότι πρακτικά είναι η πρώτη υποψήφια που επέλεξε να πάρει μέρος σε τηλεοπτικό διαγωνισμό φορώντας τη μαντίλα της, πριν από δύο μέρες ανάγκασαν την τραγουδίστρια σε αποχώρηση. 

Πολλοί χρήστες των social media παρατηρούν πως ο τρόπος με τον οποίο αποφάσισε να ανακοινώσει την αποχώρηση της η Ibtissem αποκαλύπτει πως τόσο η ίδια όσο και η παραγωγή του τηλεοπτικού διαγωνισμού ίσως δέχθηκαν πιέσεις από κυβερνητικούς αξιωματούχους να τελειώνουν με το όλο ζήτημα.

Αυτό σε μία προσπάθεια να "επικοινωνηθεί" ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στην τρομοκρατία (δεδομένων και των πληγών που ακόμη μετρά η Γαλλία μετά από απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια) και παρά το ότι μετά και από αυτή την εξέλιξη, πολλοί τηλεθεατές, αλλά και χρήστες των social media διαμαρτύρονται για απροκάλυπτη ισλαμοφοβία που εκδηλώθηκε εναντίον ενός νεαρού κοριτσιού και μάλιστα σε πανεθνικό τηλεοπτικό δίκτυο. 

Με στοιχεία από Le Figaro, Al Jazeera, Thenational.ae

TV & Media
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Όχι κοπελίτσα μου. Τους ανθρώπους τους σκότωσε η θρησκεία σου. Η οποία είναι μισάνθρωπη και παράλογη όπως όλες οι θρησκείες. Μαθετε να σκέφτεστε ελεύθερα και μετά τα λέμε.
Λέει κάτι δημόσια, το οποίο λίγο πολύ δικαιολογεί την τρομοκρατία. Μετά από κάποιον καιρό πάει σε show πάει καλά και επειδή ξέθαψαν τις παλαιότερες δημόσιες δηλώσεις της, τις αναιρεί. Αν ΔΕΝ ήταν στο Show άραγε θα τις αναιρούσε; Δεν νομίζω.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ