Κλείνει η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς στην Ιταλία L' Unita

Κλείνει η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς στην Ιταλία L' Unita Facebook Twitter
0

Κλείνει την 1η Αυγούστου μια από τις ιστορικές εφημερίδες της Αριστεράς στην Ιταλία. H L' Unita είχε κλείσει πρόσφατα τα 90 χρόνια λειτουργίας της και την είχε ιδρύσει ένας από τους πατέρες του ιταλικού κομμουνιστικού κινήματος και μεγάλος θεωρητικός του Μαρξισμού Αντόνιο Γκράμσι.

Η εφημερίδα ξεκίνησε ως το επίσημο όργανο της κεντρικής επιτροπής του ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και την φασιστική περίοδο πωλούνταν παράνομα. Κατάφερε να επιβιώσει της διάλυσης του ιταλικού κομμουνιστικού κόμματος την δεκαετία και έκλεισε μόνο για μια σύντομη περίοδο το 2000, όμως βρήκε νέους ιδιώτες μετόχους και επαναλειτούργησε.

Χθες η συνάντηση των μετόχων δεν κατάφερε να βρει λύση στα χρέη που έχουν συσσωρευθεί και η εφημερίδα σήμερα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο "Δολοφόνησαν την Unita" και τις υπόλοιπες 20 σελίδες λευκές.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι διατηρεί ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών, είχε υποσχεθεί να βοηθήσει, αλλά ανακοίνωσε ότι δεν ευθύνεται για τα προβλήματα της εφημερίδας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλλαγές στη Eurovision 2026 μετά τη φετινή θύελλα αντιδράσεων - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

TV & Media / Αλλαγές στη Eurovision μετά τις φετινές αντιδράσεις - H EBU επανεξετάζει βασικές πτυχές του διαγωνισμού

«Πραγματοποιήθηκε ευρεία διαβούλευση μεταξύ όλων των μελών και κανένα δεν τάχθηκε κατά της συμμετοχής του Ισραήλ» ξεκαθάρισε ο Διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης της EBU
LIFO NEWSROOM
Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Η διαφορά μπορεί να είναι σημαντική

TV & Media / Ακούτε ή διαβάζετε ειδήσεις; Κι όμως, έχει διαφορά

Μια νέα αμερικάνικη έρευνα διαπιστώνει ότι η ακρόαση άρθρων και ειδήσεων –σε σύγκριση με την ανάγνωσή τους– συχνά περιορίζει την κατανόηση του περιεχομένου τους και ενισχύει τα ακραία και αρνητικά στοιχεία του.
LIFO NEWSROOM