Κλείνει η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς στην Ιταλία L' Unita

Κλείνει η ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς στην Ιταλία L' Unita Facebook Twitter
0

Κλείνει την 1η Αυγούστου μια από τις ιστορικές εφημερίδες της Αριστεράς στην Ιταλία. H L' Unita είχε κλείσει πρόσφατα τα 90 χρόνια λειτουργίας της και την είχε ιδρύσει ένας από τους πατέρες του ιταλικού κομμουνιστικού κινήματος και μεγάλος θεωρητικός του Μαρξισμού Αντόνιο Γκράμσι.

Η εφημερίδα ξεκίνησε ως το επίσημο όργανο της κεντρικής επιτροπής του ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και την φασιστική περίοδο πωλούνταν παράνομα. Κατάφερε να επιβιώσει της διάλυσης του ιταλικού κομμουνιστικού κόμματος την δεκαετία και έκλεισε μόνο για μια σύντομη περίοδο το 2000, όμως βρήκε νέους ιδιώτες μετόχους και επαναλειτούργησε.

Χθες η συνάντηση των μετόχων δεν κατάφερε να βρει λύση στα χρέη που έχουν συσσωρευθεί και η εφημερίδα σήμερα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο "Δολοφόνησαν την Unita" και τις υπόλοιπες 20 σελίδες λευκές.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι διατηρεί ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών, είχε υποσχεθεί να βοηθήσει, αλλά ανακοίνωσε ότι δεν ευθύνεται για τα προβλήματα της εφημερίδας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Παρα Πέντε» επιστρέφει 20 χρόνια μετά

TV & Media / «Θα γράψουμε το 50ο επεισόδιο μαζί»: Το teaser Καπουτζίδη για το reunion του «Παρα Πέντε»

Στην επέτειο συμπλήρωσης των είκοσι ετών από την προβολή του πρώτου επεισοδίου του «Παρά Πέντε», ο Γιώργος Καπουτζίδης εμφανίστηκε σε ένα teaser ανακοινώνοντας την επιστροφή της σειράς
LIFO NEWSROOM
Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

TV & Media / Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

Με φρενήρη ρυθμό και σκηνές που θυμίζουν Looney Tunes, το επεισόδιο βάζει στο στόχαστρο τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ, αποτυπώνοντας με τον καυστικό τρόπο του South Park την ένταση που επικρατεί διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

TV & Media / Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

Ο Τζίμι Κίμελ, κατά την έναρξη της εκπομπής, επιτέθηκε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) και τον διορισμένο πρόεδρό της, από τον Ντόναλντ Τραμπ, Μπρένταν Καρ, που ζήτησε την απομάκρυνσή του
LIFO NEWSROOM
Ο Πύρρος Δήμας μετά τα σχόλια για την πώληση της Ολυμπιακής δάδας: «Εφάρμοσα στην πράξη το ολυμπιακό ιδεώδες»

TV & Media / Ο Πύρρος Δήμας μετά τα σχόλια για την πώληση της Ολυμπιακής δάδας: «Εφάρμοσα στην πράξη το ολυμπιακό ιδεώδες»

Η δάδα δημοπρατήθηκε στο «Cash or Trash» και το ποσό διατέθηκε στα Παιδικά Χωριά SOS - Η ΕΟΕ μιλά για «εμπορευματοποίηση ενός ιστορικού και συμβολικού αντικειμένου»
LIFO NEWSROOM