Kατέβηκε το αραβόφωνο Twitter του Al Jazeera, μετά από μαζικές επιθέσεις και reports από χάκερς

Kατέβηκε το αραβόφωνο Twitter του Al Jazeera, μετά από μαζικές επιθέσεις και reports από χάκερς Facebook Twitter
0

Ο λογαριασμός Twitter του αραβικού καναλιού του Al Jazeera αποκαταστάθηκε τελικά έχοντας παραμείνει κλειστός για λίγες ώρες.

Το δίκτυο της Ντόχα ανέφερε ότι η αναστολή φαίνεται ότι προκλήθηκε από μια "οργανωμένη εκστρατεία" εναντίον του.

Ο λογαριασμός βγήκε εκτός σύνδεσης νωρίς το πρωί και αποκαταστάθηκε μέσα σε λίγες ώρες.

Οι τεχνικοί του δικτύου Al Jazeera Arabic, οι οποίοι ήταν σε επικοινωνία με το Twitter, δήλωσαν ότι υπήρξε μια μαζική επίθεση με αναφορές του λογαριασμού στο Twitter, γεγονός που ανάγκασε τον αλγόριθμο να αναστείλει προσωρινά το λογαριασμό.

«Το Al Jazeera διερευνά τους λόγους πίσω από την αναστολή. Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους αναγνώστες μας ότι το Al Jazeera εξακολουθεί να συμμορφώνεται με τα επαγγελματικά του πρότυπα και συνεχίζει τις προσπάθειές του να προσεγγίσει το κοινό με όλα τα δυνατά μέσα», αναφέρει το δίκτυο. Το Twitter δεν έχει απαντήσει σχετικά με το περιστατικό.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Twitter, οι λογαριασμοί αναστέλλονται λόγω "ανεπιθύμητης αλληλογραφίας", εάν η "ασφάλεια ενός λογαριασμού βρίσκεται σε κίνδυνο" ή αν ένας λογαριασμός αναφέρεται πως "παραβιάζει τους κανόνες του Twitter σχετικά με την κατάχρηση".

Το Al Jazeera ήταν όπως φαίνεται στόχος συντονισμένων επιθέσεων χάκερ που προσπαθούν να πλήξουν τις πλατφόρμες του.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

TV & Media / «The Batman Part II»: Μετά τη Σκάρλετ Γιόχανσον, ο Σεμπάστιαν Σταν συζητά για την ένταξή του στο καστ της ταινίας

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν την άνοιξη, με την επίσημη πρεμιέρα στις αίθουσες να έχει οριστεί για την 1η Οκτωβρίου 2027
THE LIFO TEAM
Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

TV & Media / Γιώργος Λιάγκας για Παπαδάκη: «Τον είχα ρωτήσει γιατί είχε αδυνατίσει τόσο πολύ, μου είπε ότι του λείπει ένα ένζυμο»

«Δεν ξέρω αν ήταν πραγματικά η στεναχώρια που οδήγησε σε ένα γρήγορο θάνατο λίγο μετά το τέλος της μεγάλης τηλεοπτικής του καριέρας» ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος στην έναρξη της σημερινής του εκπομπής
THE LIFO TEAM