Όπως δήλωσε σε προχθεσινή συνέντευξη του σε κινηματογραφικό podcast, ο συγγραφέας του Game of Thrones
 George R.R. Martin, δεν έχει ξαναδεί τίποτα στη ζωή του που να συγκρίνεται με την «τρέλα» του ίντερνετ και τις οργισμένες αντιδράσεις εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών της σειράς σχετικά με τον τελευταίο κύκλο και ειδικά το φινάλε.

 

«Το ίντερνετ είναι απολύτως τοξικό, ειδικά αν το συγκρίνει κανείς με την παλιότερη κουλτούρα των φανζίν και των οπαδών της επιστημονικής φαντασίας», δήλωσε. «Υπήρχαν και τότε διαφωνίες και διαμάχες αλλά τίποτα που να πλησιάζει την παράνοια που συναντάς στο ίντερνετ».

 

Όσον αφορά στις δύο ακυκλοφόρητες ακόμα νουβέλες που θα ολοκληρώσουν την εκδοτική πορεία του "Game of Thrones", δήλωσε τα εξής:

 

«Ακούω τον κόσμο να αναρωτιέται 'Πώς θα τελειώσουν τα βιβλία; Όπως η σειρά ή αλλιώς;'. Ε λοιπόν...ναι. Και όχι. Και ναι. Και όχι. Και ναι. Εγώ δουλεύω σε εντελώς διαφορετικό μέσο από αυτό των [δημιουργών της τηλεοπτικής σειράς] David [Benioff] και Dan [Weiss], να μην το ξεχνάμε αυτό...».

 

Παράλληλα με τη συγγραφή των δύο βιβλίων, ο Martin ασχολείται και με την παραγωγή του πολυαναμενόμενου τηλεοπτικού "prequel" της σειράς (ήδη γυρίζεται το πιλοτικό επεισόδιο). Γνωρίζει πάντως ότι όσο επιτυχημένο κι αν είναι, κανένα έργο του δεν θα αγγίξει ξανά τα ύψη δημοτικότητας του τηλεοπτικού "Game of Thrones":

 

«Το μέγεθος της επιτυχίας του 'Game of Thrones' και ο τρόπος που έφτασε στα πέρατα του κόσμου εισβάλλοντας τόσο θεαματικά στη σύγχρονη κουλτούρα, είναι κάτι που ουδείς μπορούσε να προβλέψει αλλά και κάτι που δεν μπορώ να ελπίζω ότι θα ζήσω ξανά».