Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε τον Καψώχα για τον χαρακτηρισμό στον Μητσοτάκη

Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε τον Καψώχα για τον χαρακτηρισμό στον Μητσοτάκη Facebook Twitter
0

Οριστική διαγραφή του Σωτήρη Καψώχα από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της με ψήφους 3 έναντι 2.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά αναφορικά με το πρόσωπο του προέδρου της ΝΔ. Η μειοψηφία του συμβουλίου πρότεινε την ποινή της επίπληξης.

Ο δημοσιογράφος στην εκπομπή της ΕΡΤ Δεύτερη Ματιά είχε σχολιάσει ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την εξής φράση: "Ήταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, (Σέρτζιο Πανούντσιο), ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι".

Οι δηλώσεις Καψώχα προκάλεσαν την απόφαση της ΝΔ να αποσύρει βουλευτές και στελέχη της από την ΕΡΤ.

Εντόνως σχολιάστηκε και η νέα τοποθέτηση του κ. Καψώχα που χαρακτήρισε «προβοκάτσια» την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του ΣΚΑΪ.

Το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ συνεδρίασε προ δυο εβδομάδων. Ο πρόεδρός του κ. Γκιώλης έθεσε το θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, ενώ απουσίαζε και το τακτικό μέλος Κώστας Κορέλης. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε και το τακτικό μέλος Γιώργος Αποστολόπουλος. Η απόφαση ελήφθη με την κλήση αναπληρωτών μελών.

Το Πειθαρχικό συμβούλιο είχε παρέμβει αυτεπάγγελτα. Ο δημοσιογράφος από την πλευρά του είχε δηλώσει πως θα παραδώσει την ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ και δεν παρέστη στη διαδικασία. Η ποινή είναι εφέσιμη.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM