Airbnb: Αυτές είναι οι 10 δημοφιλέστερες εμπειρίες φαγητού και γευσιγνωσίας του κόσμου

Airbnb: Αυτές είναι οι 10 δημοφιλέστερες εμπειρίες φαγητού και γευσιγνωσίας του κόσμου Facebook Twitter
0

Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες οργανώνουν τις διακοπές τους με γνώμονα τη γευσιγνωσία και την κουλτούρα του φαγητού, εμπειρίες που έχουν γίνει σχεδόν τόσο σημαντικές για κάποιους τουρίστες, όσο και τα αξιοθέατα.

Πλέον είναι εξαιρετικά εύκολο και δημοφιλές να κάνετε κράτηση για γευστικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο μέσω ιστότοπων και εφαρμογών που προσφέρουν εκδρομές, γευσιγνωσίες και μαθήματα μαγειρικής. Το 2017 η Airbnb εγκαινίασε το "Experiences" για να προσφέρει στους χρήστες της κάτι περισσότερο από απλή στέγαση.

Η Airbnb συγκέντρωσε στοιχεία για τις κορυφαίες «Εμπειρίες» στην πλατφόρμα της και παρουσιάζει τις δημοφιλέστερες ως προς το φαγητό συνθέτοντας μια μοναδική λίστα για όσους αγαπούν τα ταξίδια και τις νέες γεύσεις.

1. Οι καλύτερες γεύσεις της Λισαβόνας (Λισαβόνα): «Θα γνωρίσετε την πορτογαλική κουζίνα καθώς περπατάτε στα σοκάκια για να βρούμε μαζί μοναδικά μέρη γεμάτα γαστρονομικούς θησαυρούς». 

2. Pastamania (Φλωρεντία): «Είμαστε οι ιδιοκτήτες αυτού του διάσημου μαγαζιού ζυμαρικών που ονομάζεται" Dalle nostre mani". Φτιάχνουμε φρέσκα ζυμαρικά καθώς η μητέρα και η γιαγιά μας, μας έδωσαν τη γνώση και θα μοιραστούμε μαζί σας όλα τα μυστικά της εργασίας με το αλεύρι και το νερό».

3. Paella Maestro (Βαρκελώνη): «Μάθετε βήμα προς βήμα πώς να μαγειρέψετε την παέγια από την μυστική συνταγή της οικογένειάς μου σε μια εκπληκτική κουζίνα. Κατά τη διάρκεια αυτού του μαγειρέματος θα ετοιμάσουμε ένα από τα πιο παραδοσιακά και δροσιστικά ποτά της Ισπανίας, την Σανγκρία, αλλά και το αγαπημένο επιδόρπιο κρέμα καταλάνα».

4. Ice Cream Roll (Λος Άντζελες): «Αυτός είναι ένας μπουφές παγωτού. Όταν δεν φτιάχνεις την δική σου προσαρμοσμένη δημιουργία με ρολά παγωτού βλέπεις παγωτό να τυλίγεται ακριβώς μπροστά σου στις παγωμένες σχάρες».

5. Μαγειρική στους λόφους του Chianti (Φλωρεντία): «Θα εξερευνήσουμε τις πλούσιες γεύσεις της ιταλικής κουζίνας σε αυτή τη διαδραστική μαγειρική τάξη σε μια πλαγιά ενός λόφου».

6. Sushi-Making Experience (Shinjuku): «Υπάρχουν διάφορα είδη σούσι, αλλά εδώ φτιάχνονται πέντε είδη και συμμετέχετε και εσείς».

7. Τελετή τσαγιού στο Kyoto Townhouse (Κιότο): «Ας γνωρίσουμε την ιδέα και τη φιλοσοφία πίσω από αυτή την τέχνη. Αρχικά, θα μάθετε τις βασικές έννοιες και ιδέες για την τελετή τσαγιού. Θα εκτιμήσετε τη διακόσμησή σε ένα δωμάτιο τσαγιού και στη συνέχεια θα παρακολουθήσετε μια επίδειξη  και πιστεύουμε ότι θα απολαύσετε την ήσυχη και γαλήνια ατμόσφαιρα καθώς θα φτιάχνουμε το δικό σας τσάι!».

8. Τα αυθεντικά τάπας της Βαρκελώνης (Βαρκελώνη): «Αυτή η νυχτερινή εξόρμηση έχει σχεδιαστεί για να ανακαλύψετε σε μια σύντομη περιπέτεια που διαρκεί 3 ώρες, τα πιο αυθεντικά και δημοφιλή εστιατόρια με τάπας και μπαρ της Βαρκελώνης».

9. Από την αγορά στο γεύμα (Shibuya): «Ξεκινάτε με ένα από τα αγαπημένα μου σούπερ μάρκετ. Σας παρουσιάζω και εξηγώ τα πιο εποχιακά και ιαπωνικά πρωτότυπα προϊόντα και βασικά καρυκεύματα όπως σάλτσα σόγιας, miso και φύκια. Είναι μέρος της εμπειρίας για τον κάθε καλεσμένο να ανακαλύψει τι τρώνε οι Ιάπωνες καθημερινά και ποια είναι τα κοινά συστατικά της ιαπωνικής κουζίνας».

10. Το αυθεντικό ταϊλανδέζικο (Μπανγκόκ): «Στο σχολείο μαγειρικής της Ταϊλάνδης, θα έχετε τη δυνατότητα να ψωνίσετε στην αγορά, να μαγειρέψετε αυθεντικά τρόφιμα της Ταϊλάνδης και να φάτε τέσσερα αγαπημένα πιάτα. Και θα εξερευνήσετε τη μεγαλύτερη αγορά στην Μπανγκόκ όπου θα μάθετε τα πάντα για τα λαχανικά πριν τα μαγειρέψετε».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ
Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Radio Lifo / Από πού παίρνουν την πρωτεΐνη τους οι βίγκαν;

Στο μυαλό των περισσοτέρων, η πρωτεΐνη είναι συνώνυμη με την κατανάλωση κρέατος και ζωικών προϊόντων. Από πού παίρνουν όμως την πρωτεΐνη τους οι χορτοφάγοι, οι βίγκαν ή όσοι απλά θέλουν να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος; Η Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη διατροφολόγο Σοφία Κανέλλου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

Radio Lifo / Hyper Hypo: Πώς ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο κατάφερε να έχει πελάτες από όλο τον κόσμο

O στυλίστας Ανδρέας Κόκκινος και ο γραφίστας Στάθης Μητρόπουλος εξηγούν στη Μερόπη Κοκκίνη πώς έστησαν το βιβλιοπωλείο τους και τι έκαναν όταν ξαφνικά μια μέρα εμφανίστηκε εκεί η Τίλντα Σουίντον.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Εκεί που είναι η φάση τώρα στην Αθήνα

Living / Εκεί που είναι η φάση τώρα στην Αθήνα

Μετά την πανδημία η Αθήνα έχει εξελιχθεί σε μια πόλη όπου καθημερινά συμβαίνει κάτι καινούργιο. Η ομάδα της LiFO διαλέγει 100 μπαρ, εστιατόρια, πάρτι, χώρους τέχνης και όλα τα σημεία της πόλης που είναι πάντα γεμάτα με κόσμο, και πάντα κάτι παίζει.
THE LIFO TEAM