Ζάκυνθος: Ιδιοκτήτες σκαφών μάζεψαν τα σκουπίδια από το Ναυάγιο

Ζάκυνθος: Ιδιοκτήτες σκαφών πήγαν και μάζεψαν τα σκουπίδια από το Ναυάγιο Facebook Twitter
Φωτ: imerazante
0

Ποικίλα σχόλια προκάλεσε η φωτογραφία από το Ναυάγιο της Ζακύνθου που δείχνει σωρό σκουπιδιών να βρίσκεται σε μια από τις πιο διάσημες παραλίες της χώρας.

Τη φωτογραφία ανάρτησε στα social media ο περιβαλλοντολόγος Μιχάλης Μπάκας, εκφράζοντας την αγανάκτηση του για τους ασυνείδητους επισκέπτες.

Όπως ενημερώνει το imerazante.gr, η κοινοπραξία πλοίων «Πόρτο Βρώμη – Μαριές» μάζεψε τα σκουπίδια, καθαρίζοντας την παραλία.

Ζάκυνθος: Ιδιοκτήτες σκαφών πήγαν και μάζεψαν τα σκουπίδια από το Ναυάγιο Facebook Twitter
Φωτ: imerazante
Ζάκυνθος: Ιδιοκτήτες σκαφών πήγαν και μάζεψαν τα σκουπίδια από το Ναυάγιο Facebook Twitter
Φωτ: imerazante

«Δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα» λέει ο δήμος Ζακύνθου

Με αφορμή τη φωτογραφία, το GRTimes επικοινώνησε με τον δήμαρχο Ζακύνθου, Δημήτρη Αρετάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν είναι ευθύνη του δήμου, αλλά του υπουργείο Τουρισμού.

«Για το Ναυάγιο υπάρχει Επιτροπή, την οποία έχει τοποθετήσει το υπουργείο Τουρισμού για την σωστή και ομαλή λειτουργία του. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη και αρμοδιότητα ως προς αυτό το κομμάτι πια. Ουσιαστικά, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία,  ώστε να παρέμβουμε σε κάτι για το Ναυάγιο της Ζακύνθου», είπε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Σταύρος Κακολύρης ανέφερε στο GRTimes.gr πως στο Ναυάγιο υπάρχουν καθημερινά σεκιούριτι, οι οποίοι φυλάνε το μέρος, οπότε θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί ήδη η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο.

«Εμείς ως δήμος δεν έχουμε κάποιο δικαίωμα για να επέμβουμε σε κάτι. Υπάρχει αρμόδια Επιτροπή που είναι υπεύθυνη για την οργάνωση και τον καθαρισμό της παραλίας σε καθημερινή βάση. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Παναγιώτα Διονυσοπούλου έχει τοποθετηθεί σεκιούριτι στο σημείο, οπότε έπρεπε να είχε ήδη ενημερωθεί το υπουργείο Τουρισμού για το πρόβλημα που υπάρχει με τα σκουπίδια στο Ναυάγιο. Πάντως, πέρσι δεν είχαν σημειωθεί τέτοια περιστατικά, διότι τα σκουπίδια τα μάζευαν τα ίδια τα καραβάκια που ερχόντουσαν. Κι αυτό, διότι μόνο μέσω θαλάσσης μπορεί να το επισκεφτεί κάποιος».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Αντιδράσεις για τα ρατσιστικά «ειδικά δρομολόγια» του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Διευκρινίσεις από ΕΛΑΣ

Η υπόθεση προκάλεσε έντονη συζήτηση και αντιδράσεις, με την Ελληνική Αστυνομία να εκδίδει επίσημη ανακοίνωση, στην οποία τονίζει ότι ουδέποτε συμμετείχε ή συναίνεσε σε διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης επιβατών
LIFO NEWSROOM
Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για την επικοινωνία του με τον «εγκέφαλο» της κρητικής μαφίας

Ελλάδα / Αρχιμανδρίτης Μελχισεδέκ για τις συνομιλίες στη δικογραφία: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»

Τι απάντησε για την επιμονή του κατηγορουμένου να μεσολαβήσει, ώστε ο ίδιος να γίνει μητροπολίτης, αλλά και την ασυνήθιστη οικειότητα σε διάλογό τους, που αποκαλύπτεται στη δικογραφία
LIFO NEWSROOM
AI in Schools: Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ελλάδα / Μητσοτάκης και Σαμ Άλτμαν σε διάλογο για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκπαίδευση, προτείνοντας τη δημιουργία ενός εξατομικευμένου ψηφιακού δασκάλου για μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις
LIFO NEWSROOM
Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Ελλάδα / Ηγουμενίτσα: 18χρονος προσπάθησε να ταξιδέψει στην Ιταλία με ματσέτα, κατάνα και οπλοστάσιο

Κατά τη διάρκεια ελέγχου στον επιβατικό σταθμό της Ηγουμενίτσας, το Λιμενικό Σώμα εντόπισε ότι μετέφερε στις αποσκευές του ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο: αρκετές ματσέτες, μαχαίρια διαφόρων μεγεθών, ιαπωνικό «κατάνα» και άλλα
LIFO NEWSROOM