Στην τελική ευθεία μπήκε η υπόθεση Λιγνάδη, καθώς ολοκληρώθηκε η ανάκριση για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης. 

 

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει δεύτερη προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη για την κατηγορία των δύο βιασμών που προέκυψε κατά την ανακριτική διαδικασία και για τους οποίους απολογήθηκε το τελευταίο δίμηνο. 

 

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς. Πλέον ανοίγει ο δρόμος για την εισαγγελική πρόταση στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την παραπομπή του ή όχι σε δίκη, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

 

Τον Ιούλιο ο Δημήτρης Λιγνάδης κλήθηκε σε απολογία για δύο νέες κατηγορίες βιασμού, οι οποίες καταγγέλθηκαν αφού είχε κριθεί προφυλακιστέος για τις δύο πρώτες καταγγελίες που είχαν γίνει σε βάρος του. 

 

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας υπήρξε διαφωνία για το αν θα έπρεπε να επιβληθεί νέα προσωρινή κράτηση, όπως ζητούσε ο εισαγγελέας, ή αν δεν χωρούσε νέο ένταλμα επί της ίδιας υπόθεσης όπως έκρινε η ανακρίτρια. 

 

Το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο είχε αποδεχθεί το σκεπτικό της δικαστικής λειτουργού ότι δεν επιτρέπεται η έκδοση νέου εντάλματος προσωρινής κράτησης στον ήδη προσωρινά κρατούμενο για την αυτή υπόθεση.

 

Κατά εκείνου του βουλεύματος ασκήθηκε έφεση από την εισαγγελία Εφετών, η οποία τώρα απορρίφθηκε, με σκεπτικό ανάλογο με εκείνο της ανακρίτριας και του δικαστικού συμβουλίου, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

 

Η απόφαση ήταν κρίσιμη για τον κατηγορούμενο, καθώς αν του είχε επιβληθεί νέα κράτηση, θα αυξάνονταν το όριο της προσωρινής του κράτησης από τους 18 στους 24 μήνες.