Υπέρβαση του ορίου συναγερμού για το όζον στην Αθήνα

Υπέρβαση του ορίου συναγερμού για το όζον στην Αθήνα Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας
0

Υπέρβαση των ορίων ενημέρωσης και συναγερμού για το όζον έδειξαν σήμερα στην Αθήνα οι μετρήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα, τα όρια συναγερμού(240 mg/m3) ξεπεράστηκαν  στην Αγία Παρασκευή και στο Μαρούσι ενώ τα όρια ενημέρωσης (180mg/m3) σε Λιόσια και Θρακομακεδόνες.

Για το λόγο αυτό το υπουργείο εξέδωσε οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα, άτομα με ευαισθησία στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και στα παιδιά να απογεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμό της αναπνευστικής οδούς και σε αναπνευστικά προβλήματα.

Επίσης, καθώς προβλέπεται ότι δυσμενείς συνθήκες θα επικρατήσουν και το απόγευμα αλλά και αύριο Κυριακή με αποτέλεσμα να ευνοείται η συσσώρευση ρύπων, συστήνεται προς τους πολίτες να μειώσουν τη χρήση των ι.χ. και τη χρησημοποίηση των ΜΜΜ, να αποφεύγουν τη διακίνηση υγρών καυσίμων και ιδιαίτερα βενζινών και να πραγματοποιούν τον ανεφοδιασμό καυσίμων στα οχήματά τους κατά το δυνατόν μετά τη δύση του ήλιου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ