Το υπ. Πολιτισμού μηνύει τον Ψινάκη

Το υπ. Πολιτισμού μηνύει τον Ψινάκη Facebook Twitter
8

 

Το υπ. Πολιτισμού μηνύει τον Ψινάκη Facebook Twitter

Την αντίδραση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων του υπ. Πολιτισμού προκάλεσε η επίσκεψη του Ηλία Ψινάκη στον αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Αιγυπτίων Θεών στη Νέα Μάκρη.

Ο Ψινάκης, που είναι υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Μαραθώνα, επισκέφθηκε το χώρο συνοδεία κάμερας του Star και φωτογραφήθηκε εκεί προκειμένου να δείξει την εγκατάλειψη του χώρου από το κράτος.

Όμως το υπ. Πολιτισμού προσέφυγε σύμφωνα με το Έθνος, στη δικαιοσύνη επειδή αυτή η είσοδος ήταν παράνομη καθώς δεν ζητήθηκε άδεια.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κίνηση αυτή του Ψινάκη είναι δυνατόν να προκαλέσει μιμητές « με συνέπειες για τον αρχαιολογικό χώρο, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν».

Ο ίδιος δηλώνει ότι η κίνηση του ήταν συμβολική καθώς θέλει να αναδείξει παγκοσμίως τον πολιτιστικό πλούτο του Μαραθώνα.

Πάντως το συγκεκριμένο ιερό, το μοναδικό στην Αττική με αιγυπτιακές αρχαιότητες, παραμένει κλειστό για το κοινό και ανοίγει μόνο κατόπιν συνεννοήσεως με το υπ. Πολιτισμού τους θερινούς μήνες, «εφόσον προσληφθεί έκτακτο προσωπικό».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Ελλάδα / Φωτιά στον λόφο Κουλά στις Σέρρες – Μήνυμα 112 για ετοιμότητα στους κατοίκους

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τη φωτιά σε δασική έκταση κοντά στην Ακρόπολη Σερρών – Μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους πολίτες να βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή
LIFO NEWSROOM
Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM